26 / 04 / 2024

Başkan Topbaş CityLab Zirvesi’ne katıldı!

Başkan Topbaş CityLab Zirvesi’ne katıldı!

Başkan Topbaş CityLab Zirvesi’ne katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş New York’taki İklim Zirvesi’nin ardından CityLab Zirvesi için geçtiği Los Angeles’ta bir dizi temaslarda bulundu.



Atlantic Medya Grubu, Aspen Enstitüsü ve Bloomberg Vakfı tarafından organize edilen ve  Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti’nin de aralarında bulunduğu Amerika’nın ve dünyanın farklı şehirlerinden 30 belediye başkanın katılımıyla  gerçekleştirilen CityLab Zirvesi’ne katılan Kadir Topbaş oturumların ardından ikili temaslarda bulundu. 


108. Dönem New York Belediye Başkanı ve Bloomberg LP kurucusu Michael Bloomberg’in açılış konuşmasıyla başlayan zirvede ilk olarak Bloomberg Uluslararası Danışmanlık Şirketi’nin Başkanı George Fertitta ve  C40 İcra Direktörü Jay Carson  ile başbaşa görüşme yapan Topbaş, Amerika’da şehirlerin markalaşması ve bu bağlamda kültür, yenilik, inovasyon ve yaratıcılık alanında vakfın dünyanın çeşitli şehirlerinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alırken, belediye olarak İstanbul’da bu kapsamda uygulamaya koydukları projelerden bahsetti. 


Şehrin markalaşmasında İstanbul’un geldiği noktayı hayranlıkla dinleyen Bloomberg yetkilileri “Görüşme öncesi size bir katkımız olur düşüncesindeydik ancak gördükki asıl bizim sizin projelerinizi örnek alarak sizden faydalanmamız gerekiyor” yorumunda bulundu. 


Topbaş Los Angeles temasları çerçevesinde programlarında dünyanın sayılı belediye başkanları ve yöneticilerini konuk eden McKinsey kuruluşuna verdiği röportajda İstanbul'da teknoloji ve iletişim hakkında soruları yanıtladı.


Son olarak zirve kapsamında belediye başkanlarının yuvarlak masa toplantısına katılan Topbaş, ‘kent imajının oluşturulması ve bu imajın etkisinin azami düzeye çıkarılması’ konusunda müzakerelerde bulundu. 


Kadir Topbaş verdiği örneklerle İstanbul’un insanlığın büyük ve paha biçilmez mirasını muhafaza eden ender şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak bu birikimi taşıyan  İstanbul’un, bugün 127 ülkeden daha büyük bir ekonomiye sahip olduğunu belirtti.


Dünya kent liderlerini biraraya getirmek amacıyla ilk olarak 2013 yılında New York’ta yapılan CityLab Zirvesi bu yıl Los Angeles’ta  26 ülkeden 400’ün üzerinde katılımcıyı biraraya getirdi. 


İBB


Geri Dön