27 / 04 / 2024

Başkan Topbaş’tan gündeme dair önemli açıklamalar!

Başkan Topbaş’tan gündeme dair önemli açıklamalar!

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro İnşaatı’nda incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarının İstanbul gündemiyle ilgili sorularını cevaplandırdı. İşte Başkan Topbaş’ın gündeme dair önemli açıklamalar





Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro İnşaatı’nda incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarının İstanbul gündemiyle ilgili sorularını cevaplandırdı.


Belediye başkanı olarak hizmete devam…


Yaklaşan genel seçimlerde milletvekili adayı olmasının söz konusu olmadığını belirten Başkan Kadir Topbaş, “İstanbullar bana 2019’a kadar bana yetki verdiler. Bu yetkiyi yerde bırakmam. İnşallah 2019’a kadar İstanbul’daki başkanlık görevimi sürdürmek arzusundayım. Allah sağlık ve ömür verirse de siyasi hayatımı bu üçüncü dönem belediye başkanlığıyla taçlandırarak kapatmak istiyorum” dedi.


“Birileri farklı değerlendirebilir, farklı beklentileri olabilir. Ama bugüne kadar hiç kimseye nasip olmayan bir yetkiyle yetkilendirildim” diyen Kadir Topbaş, dünyanın birçok şehrinin üye olduğu Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) başkanı olarak 2 gün önce Brüksel’de AB ile Stratejik Çerçeve Anlaşması imzaladıklarını hatırlattı.


AB’nin ilk defa kendi dışından ve ilk defa bir yerel yönetim olarak UCLG ile böyle bir ortaklığa imza attığının altını çizen Başkan Topbaş, “AB UCLG’ye kaynak aktaracak. Afrika dahil dünyanın her bölgesine UCLG eliyle hizmet götüreceğiz, AB yetkilileri de buna destek vermeyi arzu ettiler. Bu insanlığa büyük bir hizmet ve büyük bir gurur. Ülkeme ve şehrime hizmet etmek de çok gurur verici. Bunu büyük bir memnuniyet ve gururla taşımaktayım” diye konuştu.


Seyrantepe projesinden vazgeçildi


İBB’nin Seyrantepe’ye yeni hizmet binası yapıp yapmaktan vazgeçtiğini vurgulayan Topbaş, yönetim olarak ortaya koyduğumuz hizmetlerin karşılığında İstanbulların kendilerine 3. dönem tekrar yetki verdiklerini kaydetti. “Siz yatırım ve hizmetleri doğru yapıyorsunuz, yolunuza devam edin’ dediler. Bize karşı bir güven duygusu var” diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“İstanbul’da iki kişiden bir bana yetki verdi. Hatta vermeyenlerde de bana karşı duranlar yok. Belki farlı mülahazalarla oy vermediler fakat gönülden destekleri var biliyorum. Bunu muhalefet partilerinin mensuplarında da duymaktayım. ‘Sayın başkan ne yapıyorsun ki bizim partililerimiz de size çok seviyor’ diyorlar. İstanbul’un abisi olmak kolay değil. Bir işletme bir CIO gibi ince hesaplar yaparak bir şirket gibi düşünerek İstanbul’a hizmet ediyoruz. İBB 72 binin üzerinde insanın çalıştığı büyük bir kuruluş. Birçok şehirden daha büyük. Bizim İstanbul’un birçok yerinde dağınık birimlerimiz var. Bir çatı altında toplasak servis ve güvenlik gibi giderleri hesapladığımızda ciddi bir tasarruf sağlıyoruz. Bunun için hizmetlerimizin maliyetini nasıl düşürebiliriz diye çalışma yaptırdık. Sizin paranız, milletin parası. Amacımız milletin parasını doğru harcamak, israf etmemek. Bir değerlendirme yaparak Seyrantepe’deki metro istasyonumuzun üstü için bir bina projesi tasarladık. Çalışanlarımız metroyla gelir, servisi de kaldırırız diye düşündük. Tamamını olmasa bile belediyemiz büyük oranda bir araya toplayacağımız proje ortaya koyduk. Ama birkaç yılda geri dönecek olmasına rağmen ciddi bir yatırım gerektirdiği için bu projeden vazgeçtik.”


İstanbul’a çok ciddi yatırımlar ve metrolar yaptıklarını, bunun için kaynağa ihtiyaç olduğunu ifade eden Topbaş, “Önce bunları bitirelim diye düşündük. Hep söylerim tencerede pişirip kapağında yiyoruz. İsraf olmasın diye tabak almıyoruz. İstanbulluların parasına bu kadar hassasiyet gösteriyoruz. Milletin parasını harcarken tasarruf yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.


Kısırkaya hayvan barınağında kısırlaştırma ve tedavi yapılacak


Sarıyer Kısırkaya’da yapılan modern hayvan barınağı ile ilgili iddiaları da cevaplandıran Başkan Kadir Topbaş, basında yer alan değerlendirmelerin yanlış olduğunu söyledi. “Bu büyük projeye nereden baktıklarını anlayamıyorum” ifadesini kullanan Kadir Topbaş, şunları kaydetti;


“İstanbul’un Avrupa ve Asya yakasına büyük bir hayvan barınağı yapalım. İmkanlı olmayan ilçe belediyelerini veterinerleri buraya gelsinler, bizim kontrolümüzde burada hizmet versinler istedik. Büyük bir yatırımla dünyanın en iyisini yapalım diye güzel bir proje ortaya koyduk. Yerden ısıtmasıyla, yavrulu anne ünitesiyle, 4 bin civarında özürlü hayvanın devamlı bakılacağı bölümleriyle, mükemmel bir proje. 1600 hayvanlık geçici bakım bölümleri de var. Daha önceki 20 kapasiteli bin sözümüz yanlış anlaşıldı. ‘20 bin çok büyük rakam, başka şey demektir’ diye değerlendirmeler yapıyorlar. Yanlış anlaşıldıysa düzeltiyorum. Buraya yılda 20 bin civarında hayvan tedavi, kısırlaştırma ve bakım için getirilecek. Bizim değerlerimiz kültürümüz ve inancımız, bütün canlılara saygı göstermeyi gerektirir. Kesinlikle karıncayı dahi incitmediğimizi, evimde gördüğüm örümceyi dahi dışarı doğaya bırakan bir hassasiyete sahip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ekoloji zincirlerimizin de kopmaması lazım, bunun farkındayız. Ama birileri bunu farklı maksatlarla kullanıyor. Biz olduğumuz gibi görünür, göründüğümüz gibi de yaşamaya devam ederiz.”


Yaklaşan lodos fırtınasına dikkat!..


Başkan Topbaş. yaklaşan lodos fırtınası ile ilgili soruya ise, “Meteorolojiden bu bilgileri aldık, sürekli irtibat halindeyiz. Bu geceden itibaren saatte 80-100 km bulacak bir ölçekte lodos fırtınasından bahsediliyor. Belediye olarak deniz ulaşımı bata olmak üzere gerekli çalışmaları yapıyoruz, tedbirleri alıyoruz. Kara ve metro taşımacılığına takviyeler yaparak İstanbulluların mağdur olmamasını sağlayacağız. Vatandaşlarımızdan da bu tür meteorolojik olaylara karşı duyarlı olmalarını beliyoruz. İstanbullular da yardımcı olursa huzurla bu lodosu atlatırız” cevabını verdi.



İBB


Geri Dön