28 / 03 / 2024

Başkent TİGEM köprüsü'nün yapımı aralıksız sürüyor!

Başkent TİGEM köprüsü'nün yapımı aralıksız sürüyor!

Büyükşehir Belediyesi Yeni Çiftlik Bulvarı Projesi kapsamında yer alan ve demiryolu üstten geçecek bulvar için yapılan devasa ''Tigem Köprüsü''nün yapımı hızla sürüyor...



Büyükşehir Belediyesi, Yeni Çiftlik Bulvarı Projesi kapsamında yer alan ve demiryolunu üstten geçecek bulvar için yapılan devasa “TİGEM Köprüsü”nün yapımını hızla sürdürüyor.

Ard germe halatlı köprü tekniği uygulanarak yapılan ve giriş çıkış rampaları ile 640 metre uzunluğa erişen köprü 3 geliş 3 gidiş 6 şeritli olacak. 

Başkent’in Batı koridorundaki trafik yükünü büyük ölçüde azaltacak Yeni Çiftlik Bulvarı, Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayıp, DDY hattına paralel olarak AOÇ arazisinden geçerek, Etimesgut Zırhlı Birlikler önünde son bulacak.

Yeni Çiftlik Bulvarı üzerindeki 6 büyük geçitten biri olan TİGEM önü DDY Geçidi ile TİGEM önünden Marşandiz Köprüsü’ne ulaşılabilecek.

Yeni Çiftlik Bulvarı Projesi kapsamında yer alan TİGEM önü DDY Geçidi’nin tamamlanması ile bulvar boyunca kesintisiz ulaşım  sağlanacak.

TİGEM Geçidi’nin birinci aşamasının tamamlandığını ve ikinci aşamanın tamamlanmak üzere olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, “Birinci  aşamanın tamamlanması ile birlikte demiryolu deplasesi yapılması için saha hazır hale getirilerek TCDD’ye bildirilmiştir. TCDD’nin deplase hatta geçmesine müteakip 3. ve 4. aşama imalatları yapılabilecektir” diye konuştu.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vedat Üçpınar, TİGEM Geçidi’nin yaklaşım duvarlarının yapılarak asfalt seviyesine getirildiğini belirterek, kaldırım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


TİGEM önü DDY Geçidi


TİGEM önü DDY Geçidi’nin ard germe halatlı köprü tekniği uygulanarak yapıldığını anlatan Vedat Üçpınar, giriş çıkış rampaları ile birlikte üst uzunluğu 640 metre, üst geçit köprü uzunluğu 320 metre olan köprünün 5 açıklıklı, 3 gidiş 3 geliş olduğunu ve hızlı tren kriterleri dikkate alınarak projelendirildiğini söyledi.

Köprüler arası ayak mesafesinin 72 metre olduğu için son köprü teknolojilerinden biri olan ard germe halatlı köprü tekniğinin uygulandığını belirten Vedat Üçpınar,  çalışmaların hızla sürdüğünü ve inşaatın yüzde 60’ının tamamlandığını söyledi.


Geri Dön