29 / 03 / 2024

Başkentgaz'a yeni çağrı merkezi kuruldu!

Başkentgaz'a yeni çağrı merkezi kuruldu!

Başkentgaz’ın telefon santralinin, müşteri sayısının artması dolayısıyla son yıllarda ihtiyaca cevap verememesi ve şikayetlere yol açması nedeniyle, yeni çağrı merkezi kuruldu. Başkentgaz Çağrı Merkezi’nin yeni telefonu 444 6 429 oldu...




Başkentgaz’ın telefon santralinin, müşteri sayısının artması dolayısıyla son yıllarda ihtiyaca cevap verememesi ve şikayetlere yol açması nedeniyle, yeni çağrı merkezi kuruldu. Başkentgaz Çağrı Merkezi’nin yeni telefonu 444 6 429 oldu.


Başkentgaz yetkilileri, 231 71 80 numaralı santralde görev yapan personel sayısının yetersiz olduğunu ve bu personelin, çağrıların tümüne yetişmekte zorlandığını belirterek şunları söyledi:


“Amacımız, müşterilerimizin sorununa anında çözüm bulup, yetkili birimleri harekete geçirmektir. Bu nedenle yeni çağrı merkezi kurulması için çalışmalarımızı yaz aylarından başlattık. Anlaştığımız firma, yeni bir yazılım programı geliştirdi. Ocak ayında hizmete giren ve 31 kişinin görev yaptığı yeni çağrı merkezimizin numarası 444 6 429 olarak belirlendi. Akılda kolay kalması amacıyla 6 rakamı Ankara’nın plakası olduğu için; 429 rakamı da GAZ kelimesinin harflerine denk gelen tuşlardan seçildi. Bugüne kadar kullandığımız 231 71 80 numaralı santral hattımız da artık iptal edildi.”


Çağrı Merkezi’nin 6 vardiya halinde 24 saat hizmet verdiğini kaydeden yetkililer, müşterinin sorularını öncelikle operatörün cevaplandırdığını, daha detaylı konular için de ilgili birimlere yönlendirme yaptıklarını bildirdiler. Yetkililer, “Hizmete başladığı Ocak ayından beri yaklaşık 150 binin üstünde çağrı alan birimimiz, 100 bininin üstünde çağrıya cevap verdi. Yoğun kış döneminde cevaplandırılamayan çağrılar oldu. Ancak bunların sayısı artık yok denecek kadar düştü” dedi.


Yetkililer, doğalgaz kaçakları için aranan 187 Acil İhbar Birimi’nin de personeliyle birlikte Çağrı Merkezi bünyesinde hizmete devam ettiğini ve doğalgaz kaçakları için bu hattın aranmaya devam edileceğini ifade ettiler.



Beyaz Gazete


Geri Dön