19 / 04 / 2024

Başkentgaz'dan kartlı sayaca 16 bin TL fatura!

Başkentgaz'dan kartlı sayaca 16 bin TL fatura!

Başkentgaz, kartlı sayaç kullanan Meşrutiyet Caddesi’ndeki Sefer Apartmanı’na 16 bin TL’lik fatura yazdı. Faturayı gören apartman yönetimi, “Kartlı sistemde nasıl borç olabilir” diye tepki gösterdi.



Doğalgaz sayacı bedeli, kirada oturan vatandaşlara doğalgaz aboneliklerini üzerine almaları yönünde gönderilen tebligatlar ve abonelerin sayaç değişimine zorlandıkları iddialarıyla daha önce birçok kez gündeme gelen Başkentgaz, bu kez de ön ödemeli sayaç kullanan bir binaya 16 bin TL fatura kesti. 

Başkentgaz yetkilileri, 17 Eylül’de Meşrutiyet Caddesi 27 numarada yer alan Sefer Apartmanı’na gelerek 14679.096 m3 fazla doğal gaz tükettikleri gerekçesiyle 16 bin 179 TL’lik fatura kesti. Merkezi sistem ısıtma bulunan ve kartlı sayaç kullanan apartman yönetimi kesilen fatura karşısında şaşkına döndü. Apartman yönetimi, Başkentgaz yetkililerinin “Borç ödenmezse doğalgaz satışı yapılmayacak” sözleri karşısında ise şok oldu.   


ENDEKSTEN DOLAYI BORÇLUSUNUZ CEVABI


Sefer Apartmanı yöneticisi ve aynı zamanda bina sahiplerinden Saim Sefer, 16 yıldır kartlı doğalgaz sayacı kullandıklarını belirterek, “Kartlı sistemde nasıl borç olabilir, ücretini önceden ödeyip satın alıyoruz” ifadeleriyle kesilen faturaya tepki gösterdi. Doğalgaz sayacına 28 Ocak 2014’te 10 bin TL, 30 Ekim 2014’te ise 15 bin TL’lik doğalgaz yüklediklerini açıklayan Sefer, konu ile ilgili Başkentgaz’a yaptıkları itiraza ise, ‘Endeksten dolayı borçlusunuz’ cevabı aldıklarını söyledi. Mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep eden Sefer, “Sayaçta halen bin m3 gazımız var, gelip bize 16 bin TL fatura kestiler. Böyle bir saçmalık olamaz” dedi.


SAYAÇ İLE CİHAZIN ARASINDA FARK GÖRÜLDÜ


Başkentgaz ise konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Mekanik sayaç tarafından kaydedilen tüketim ise m3 cinsinden ön ödeme cihazına iletilmektedir. Haberleşme anında zaman zaman aksaklıklar (krediden eksik düşüm) meydana gelebilmektedir. Bu tür durumlarda mekanik sayacın endeksi dikkate alınarak hesaplama yapılmakta ve eksik düşülen miktar aboneye tahakkuk ettirilerek tebliğ edilmektedir. Söz konusu abonede kazan sayacının mekanik ölçüm yapan kısmındaki tüketim miktarı ile ön ödeme cihazına aktarılan tüketim miktarı arasında fark olduğu görülmüş, mekanik sayaçtan geçmiş ve abone tarafından fiili olarak kullanılmış tüketim miktarını ödemesi talep edilmiştir. Yapılan işlem doğal gaz piyasası mevzuatına ve ölçüm kurallarına uygun olarak gerçekleştirilmiştir.”


Hürriyet Ankara





Geri Dön