28 / 03 / 2024

Başkent'te 'insan hakları'na uygun konut projesi inşa edilecek!

Başkent'te 'insan hakları'na uygun konut projesi inşa edilecek!

Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle adil yargılanma, insanca yaşama, sıkıntılardan uzaklaşma, çok sayıda açıklama yapılmasına karşın, insanların yaşam alanlarının bu tartışmalarda ne yazık ki yerini





İnsan hakları, ifade, adalel, eşit yaşam gibi unsurlarla sınırlı kalmıyor. Başımızı soktuğumuz, sığındığımız evleri tehlikelerden uzak, herkesin yaşamını kolaylaştıran kullanışlı mekânlar haline getirmek de gerçekte en önemli insan hakkı. Ankara'da projelerine engellileri de düşünerek geliştirdikleri akıllı ev sistemlerini dahil ederek öne çıkan Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle adil yargılanma, insanca yaşama, sıkıntılardan uzaklaşma, eşitlik gibi çok sayıda açıklama yapılmasına karşın, insanların yaşam alanlarının bu tartışmalarda ne yazık ki yerini almadığını kaydetti. 


Buna rağmen, günün önemli bölümünün geçirildiği evlerde hayatı zorlaştıran, sürekli çileden çıkaran vc her an hayatlarını tehlikeye atabilecek unsurların da gündeme alınması gerektiğini ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Toplumun önemli bölümünü oluşturan engelli, yaşlı ve çocukların, günlerinin neredeyse tamamını geçirdikleri evlerinde engellerle karşılaşmadan. tehlikelerden uzak, konforlu yaşayabilmesi için ttim sektör çalışanlarının daha titiz hareket etmesi gerekiyor. Gelişen teknoloji, rahat bir yaşam sürmek isteyenlerin imdadına yetişirken, düşünülen ayrıntılar konut sahiplerinin yaşamlarını konforlu hale getiriyor. İnşa edilen projelere entegre edilen akıllı ev sistemleriyle engelli konut sahiplerinin günlük yaşam aktiviteleri de kolaylaşıyor. Ayrıca sağlıksız yapılar nedeniyle küçük depremlerde bile çok sayıda can kaybı yaşanıyor. Bu insan hakkını ihlale girmez mi?" ' Özellikle evde bulundukları zamanlarda birçok zorlukla karşılaşan engelli insanların hayatlarını kolaylaştırmak için konut projelerinde özel tasarımlar yapılması gerektiğine dikkati çeken Cem Çelik, Ankara'nın yerleşim yerlerinden Beytepe'de inşa edilen Elit Royal Residence projesinde kullandıkları akıllı ev sistemiyle yardıma daha fazla ihtiyaç duyan engelli vatandaşlar ile yaşlı ve çocuklar için de lüks vc konforlu bir yaşam sunduklarını kaydetti. 

Elit Royal Residence projesinde perdelerin, ışıkların ve diğer cihazların uzaktan kumanda ve mobil cihazlarla kontrol edilebileceğini bildiren Çelik, tüm sistem ve cihazların zamana göre programlanabildiğim kaydetti. 


Elit Royal konutlarının, çevredeki sensörler yardımıyla bilgi alıp tepki verebildiğini anlatan Çelik, şunları söyledi: "Ankara'da Elit Royal Residence projesinde yaşayanlar sadece ev sahibi olmayacak. Kullanışlı ve insana değer veren özellikleri bir araya getirdiğimiz konutlarımızda yaşam engellisinden yaşlısına, çocuğuna kadar herkes için çok keyifli olacak. Çünkü, biz kullanışlı konutun herkesin hakkı olduğuna inanıyoruz. Kullandığımız akıllı ev sistemleri, perde. ışık gibi günlük hayatta sürekli kullanılan bölümlerin dışında, sulama, ısıtma gibi sorunları da kolaylıkla çözüyor. Tüm bunlar kişiye göre programlanabiliyor. Elit Royal'deki akıllı ev sistemleriyle ayrıca tamamen güvende olacaksınız. Siz eve girdiğinizde tüm sistemler normal çalışırken, çocuğunuz siz yokken eve girdiğinde, belirlediğiniz prizler, gaz ve özel güvenlik isteyen cihazlar otomatik olarak kapanıyor." 



Ankara Başkent Gazetesi 


Geri Dön