26 / 04 / 2024

Basri Akyıldız: İnşaat sektörünün denetim altında olması gerekiyor!

Basri Akyıldız: İnşaat sektörünün denetim altında olması gerekiyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin'i ağırladı. İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, "İnşaat sektörünün bir an önce yeniden denetim altına alınması gerekiyor" dedi.



İMO, Nilüfer Belediye Başkan adayı Esgin'i ağırladı.İMO Bursa Şube merkezinde İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız'm ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Mustafa Esgin, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız, ilçe teşkilatı ve meclis üyesi adaylan, İMO Bursa'nın yeni yönetimine hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve seçim yarışında adaylara başarı temennilerinde bulunan İMO Bursa Şube Başkan Basri Akyıldız, "Yerel seçimlerde kazanan Bursa olacaktır. Bizler özellikle meslektaşlarımızın meclis üyesi ya da belediye başkanlığına aday olmalarını önemsiyoruz. Yerel yönetimlerin kadrolarında akademik kişilerin yer alması ileriye dönük herkesi umutlandırıyor. 

Bizlerin en iyi anlaşabildiği belediye yönetimleri aynı dili konuşabildiğimiz meslektaşlarımızın ve akademik insanların yer aldığı yönetimler olmuştur" dedi. 

Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının da görüşüldüğü ziyarette, İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, İMO Bursa olarak  TOKİ  eliyle mahalle bazında değil, halkın teşvik edilerek, katılımcı bir anlayışla projeler üretilmesini istediklerini söyledi. Akyıldız, "Büyük bir bölümünün deprem riski altında olduğu bir ülkede yaşıyoruz, bu gerçekle hareket ederek şu an kontrolsüz bir durumda olan inşaat sektörünün bir an önce yeniden denetim altına alınması gerekiyor, aksi takdirde ciddi sıkıntılar ortaya çıkacak diye düşünüyoruz. Bu noktada belediyelerle işbirliği içinde olmamız son derece önemli" dedi. 

Dr. Mustafa Esgin ise, "Nilüferde 2001 öncesinde yapılmış binaların yüzde 12 civarında yüksek riskli olmasını, insanımızın bu binalarda bu şekliyle yaşamasını ve belediyelerin bu noktada öncü rol üstlenmemesini biz sorumlu bir belediyecilik anlayışı olarak görmüyoruz. Elini taşın altına koyan ve çözümün bir parçası olmaya çalışan bir anlayışı öngörüyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili düşüncemiz, yerinde katılımcılık esasına uygun olarak kanunların vermiş olduğu yeni fırsatlan da ortaya koyarak halkımızın hem bilinçlendirilmesi, hem de elini taşın altına koyacak, çözümden yana çaba sarf edecek bir yönetim anlayışını yansıtmaktır. Burada iki altın kural var; biri vatandaşın isteği, diğeri de hukuki çerçevşcjir. Sorumlu belediyecilik anlayışının daha faal öncü rol üstienmesinin gerekli olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandı 



Türkiye Bursa 


Geri Dön