27 / 04 / 2024

Batı Ataşehir'de satışlar uykuya daldı

Batı Ataşehir'de satışlar uykuya daldı

Konut almak isteyenler, Batı Ataşehir'in yolunu tutarken, konut sahipleri ise konutlarının değerleneceği düşüncesiyle satışlarını geri çekiyor..



Markalı konut projeleriyle yıldızı parlayan Batı Ataşehir'de bir dönem birçok konutun penceresinde satılık kiralık ilanları göze çarparken, bu günlerde emlak hareketliliğinde durgunluk yaşanıyor. Batı Ataşehir'de inşa edilen ve tamamına yakını teslim edilen Kent Plus, My World ve Uphil Court projelerindeki ikinci el hareketliliği yerini beklemeye bıraktı. Konut almak isteyenler, konut fiyatlarının dip yaptığı ve konutta alım zamanı algısıyla Batı Ataşehir'in yolunu tutarken, konut sahipleri ise konutlarının gelecekte değerleneceği düşüncesiyle satışlarını erteliyor. Adeta uykuya dalan Batı Ateşehir'deki gelişmeleri yerinde görmek için Batı Ataşehir'in yolunu tuttuk. Öncelikle genel bir tur attığımız Kent Plus, My World ve Uphill Court projelerinde kısa bir süre öncesine kadar konutların pencerelerinden sarkan satılık ve kiralık ilanlarının dikkat çekici bir şekilde azaldığını gördük. Var olan ilanların içinde sadece birkaç satılık ilanı bulunurken, kiralık ilanları ise çoğunlukta.

Portföydeki satılık konutlar azaldı
Batı Ataşehir'deki genel turun ardından, alıcı olarak emlakçıları dolaştık. Burada bölgeye ilişkin öğrendiğimiz ilk şey emlakçıların portföyündeki satılık konut sayısında düşüş yaşandığıydı. İkinci olarak da Batı Ataşehir'de konut almak isteyenlerin istediği tipte konut bulmakta güçlük çektiklerini gördük. Konut alıcısı olarak 2+1 tipi konut talebimiz karşısında emlakçıların ortak yanıtı portföylerinde 2+ konutun bulunmadığı yönünde oldu. 1+1 tipi konut bulmakta da zorlandık. Emlak danışmanları bu noktada, rezidans projelerindeki 2+1 tipi konutların daha cazip olduğu konusunda bizi ikna etmeye çalıştılar. Emlak danışmanlarının ortak ifadeleri, portföylerindeki satılık konut sayısının yüzde 50 gerilediği ve satıcı tarafının beklemeyi tercih ettiği şeklinde.

Uyku döneminin süresi belirsiz

Fiyatlarda gerileme yok Batı Ataşehir'deki emlak danışmanları uyku döneminin ne kadar süreceği konusunda kararsız. Kimisi bu dönemin yaz aylarına kadar devam edeceği, kimisi de 2 yıl süreceği düşüncesinde. Emlak danışmanları, uyku dönemine rağmen bölgenin gelişmeye ve prim yapmaya devam edeceğine inanıyorlar. Fenerbahçe Sosyal Tesisleri'nin inşa edilecek olması, Finans Merkezi çalışmaları ve yeni konut projeleri de bu inançlarını pekiştiriyor.

Fiyatlarda gerileme yok

Fiyatlarda gerileme yok Küresel krizin etkileri ve ekonomideki belirsizlik nedeniyle İstanbul'da bir çok bölgede emlak fiyatlarında gerileme yaşanırken, Batı Ataşehir'de ikinci el emlak piyasasında fiyatlarda gerileme yok. Bunda en büyük etken, satıcıların, emlaktaki durgunluğun geçici olduğunu düşünmeleri. Diğer etmen de bölgenin gelecekte de gelişimini sürdürerek, prim yapacağına olan inanç.

Sabah

Geri Dön