19 / 04 / 2024

Batı Karadeniz'de bin 252 tesis açılacak!

Batı Karadeniz'de bin 252 tesis açılacak!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Batı Karedeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında bin 252 tesis açılacak ve 2019 yılı sonuna kadar 18 milyar lira harcanacak. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor." dedi.



Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Batı Karedeniz Gelişim Projesi (BAKGEP) kapsamında bin 252 tesis açılacak ve 2019 yılı sonuna kadar 18 milyar lira harcanacak. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor." dedi.


Zonguldak Valiliğini ziyaret eden Eroğlu, Vali Ali Kaban'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, Zonguldak'ın Batı Karadeniz'in en güzel illerinden birisi olduğunu söyledi. 


Eroğlu, hükümet olarak şehre gereken her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, "Bugün de elimiz boş gelmedik. Heybemiz dolu geldik. Vatandaşlarımızla birlikte 18 tesisin temelini atıp açılışını yapacağız. Bir de 39 müjde ile geldim. Yaklaşık 300 milyon lira değerindedir. Daha önce de hatırlarsanız en çok gelen bakan benim. En çok gelen ve yatırımları takip eden birisi olarak çok sayıda daha önce de müjde verdik." diye konuştu.


Zonguldak'ta en çok yatırım yapan kurumun karayollarından sonra kendi bakanlığı olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, "Önümüzdeki yıllarda birinci biz olacağız. Çok sayıda baraj ve dere ıslahı gibi çalışmalarımız var. Kentte bulunan kestane balında bir marka oluşturalım. Bunu denetleyelim. Sertifikalı bir şekilde, paketlemesini de dahil orijinal yapalım. Zonguldak'ın şifalı balları için her türlü desteği vereceğiz." şeklinde konuştu.


Bunun üzerine araya giren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, "Bizim kestane balı Anzer balından daha değerli." şeklinde konuşması üzerine Bakan Eroğlu, "Şimdi onu karıştırmayalım. Kayseri sucuğu ile afyon sucuğunu mukayese ettim. Başıma neler geldi." ifadesini kullandı.


Bakan Eroğlu, Alaplı'nın Gümeli beldesinde 4 bin 112 yıllık porsuk ağacının bulunduğuna dikkati çekerek, "Zonguldak Tabiat Turizmi mastır planı hazırlandı. Gümeli'de bulunan porsuk ağacının dünyaya tanıtımını yapmalıyız. Dünyanın en yaşlı porsuk ağacı burada. Bunu tanıtırsak çok sayıda ziyaretçi gelir. Ağacımız 4 bin 112 yaşındadır. Her şeyi görmüş." değerlendirmesinde bulundu.


BAKGEP'in önemli bir proje olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, "BAKGEP kapsamında bin 252 tesis açılacak ve 2019 yılı sonuna kadar 18 milyar lira harcanacak. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Biz zamanla yarışıyoruz. Dolayısıyla BAKGEP'in bitiş tarihi 31 Aralık 2019 olacak." diye konuştu.


Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra partisinin Zonguldak İl Başkanlığının istişare toplantısına katıldı.


AA




Geri Dön