26 / 04 / 2024

Batı Park projesine onay!

Batı Park projesine onay!

Milletvekili Karal: "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın üniversite ziyareti sırasında kamuoyunda sıkça dile getirilen ve belediyemizin 10 Numara projelerinden olan Batı Park Projesi de onaylandı.



AK PARTİ Rize Milletvekili (Hasan Karal, Cumhurbaşkanı ecep Tayyip Erdoğan'ın Rize da Rize'deki projelerle görüşmeler ve alınan kararlarla ilgili açıklamalarda bulundu. 


Milletvekili Karal beraberindeki il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Rize MÜSİAD Başkanı Mahmut Dabak ve yönetimi bir araya geldi.




RİZE HAVALİMANI İHALESİ 2 KASIM DA YAPILIYOR 

Milletveki i Karal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplu açılış töreninde de ifade ettiği gibi Rize Havalimanı projesinin 2 Kasım da yapılacağını belirterek "Rize Havaİiı iani'yla alakalı bütün eksiklikler giderildi ve Cumhurbaşkanı'mızın kendi ifadesiyle de 2 Kasım günü ihalesi yapılacak. İhalesinin tamamlanmasının ardından bu yıl sonuna doğru havalimanının yapılacağı bölgede çalışmalara b ışlamayı arzuluyoruz. Projenin açıklanan tarihten daha erken bitmesi için hep birlikte gayret edeceğiz. 

Türkiye'de deniz üzerine yapılacak 2. havalimanı [fakat Ordu-Giresun Havalimanından! yaklaşık bir buçuk kat daha büyük olacak Dünyada deniz üzerine yapılmış 3 havalimanı var, Rize Havalimanı 4. olaçal<. Fakat büyüklük açısından en büyüğü Rize Havalimanı olacak." dedi.


BATI PARK PROJESİ ONAYLANDI  Milletvekili Karal, Batı Park Projesi'yle ilgili de önemli gelişmelerin olduğunu belirterek "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın üniversite ziyareti sırasında kamuoyunda sıkça dile getirilen ve belediyemizin 10 Numara projelerinden olan Batı Park Projesi de onaylandı ve yürürlüğe girmek üzere hız almış oldu. Batı Park Projesi 10 Numara projelerden bir tanesiydi. Maliyeti çok yüksek olduğu için uzun süreden beri Ulaştırma Bakanlığının gündemindeydi. Ulaştırma Bakanlığını rahatlatabilmek adına Cumhurbaşkanı'mızın özel talimatlarıyla Kalkınma Bakanı'mıza verilen talimatlarla üniversitenin yatırım programına alındı. 

Üniversitemizin Fener Kampiisü altındaki deniz alanı içerisinde yaklaşık 80 dönümlük bir alanın doldurulmasıyla kazanılacak olan yer üzerine üniversitemizin sosyal amaçlı olarak yapacağı bir projedir. Yaklaşık maliyeti 45 milyon liradır. Bu da bu ziyaret esnasında nihai olarak karara bağlanmıştır." diye konuştu. 


RİZE'DE ŞEHİR HASTANESİ YAPILABİLMESİ İÇİN YER ARANIYOR Milletvekili Karal, Rize'de şehir hastanesinin kurulabilmesiyle ilgili Sağlık Bakanı'yla da bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek "Belki kısa vadede olmayacak diye ifade ettiğimiz projelerden bir tanesi Rize'de şehir hastanesinin kurulabilmesi projesiydi. Bu konuda da Sağlık Bakanı'mız bir arazi bulunabildiği hâlde iki hastanenin toplam kapasitesinden daha fazla bir büyük şehir hastanesinin Rize'mizde olabileceğini söyledi. 

Bu konuda yer arayışına başlanılması gerektiğini, gerekli çalışmaları yaptıktan sonra gerekli görüşmeleri yapabileceklerini ifade ettiler. Bizler de milletvekili arkadaşlarımızla, teşkilatımızla ve valimizle beraber ortak bir çalışma ortaya koyarak bu konuda alternatif alanları Sağlık Bakanı'mızın önüne koyacağız. Şu anda ciddi bir ihtiyaç hâlini alan daha kapsamlı bir şehir hastanesinin kurulabilmesi için çalışmaları başlatacağız." dedi 



Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön