26 / 04 / 2024

Batıkent metrosu ne zaman açılacak?

Batıkent metrosu ne zaman açılacak?

Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılacak Keçiören Metrosu’nun Batıkent Metrosu ile bağlantı çalışmaları 16 Nisan Cumartesi tarihinden itibaren başlıyor. Peki Batıkent Metrosu ne zaman açılacak?




Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak Keçiören Metrosu ile Batıkent Metrosu'nun bağlantı çalışmaları nedeniyle, Batıkent Metro hattında yeni düzenleme, yarından (16 Nisan Cumartesi) itibaren başlayacak. 2 ay sürecek çalışmalar kapsamında Batıkent Metrosu, bu gece son kez Kızılay’a gidecek.

BATIKENT METROSU NE ZAMAN AÇILACAK?

Ulaştırma Bakanlığı'nın yarın (16 Nisan Cumartesi) başlayacağı ve 16 Haziran’a kadar devam edeceği çalışmalar süresince;

Sincan ve Batıkent’ten metroya binen yolcular, Akköprü İstasyonu’nda inecek ve buradan ücretsiz otobüslerle sonraki istasyon olan AKM'ye taşınacak. Bir istasyondan diğerine otobüslerle taşınacak yolcular, daha sonra AKM İstasyonu'na kadar uzatılan Koru Metrosu’na binerek, Kızılay ve Koru istasyonlarına kadar ücretsiz olarak yolculuklarına devam edebilecekler.

Yeni düzenleme, çift yönlü olarak aynı şekilde uygulanacak.


Yolcular, AKM-Akköprü istasyonları arasında, trafiğe girmeden, otobüslerle AKM alanında bu düzenleme için yeni yapılan yoldan taşınacak.


Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön