29 / 03 / 2024

Batıkent'te karanlık korkutuyor!

Batıkent'te karanlık korkutuyor!

Yanmayan cadde ve park aydınlatmaları nedeniyle karanlığa mahkum olan Batıkent Bulvarı’nda, hava karardığında taciz- gasp olayları yaşandığını belirten mahalleli “Bölge suç yuvasına döndü, korkuyoruz" diyor.



Yanmayan cadde ve park aydınlatmaları nedeniyle karanlığa mahkum olan Batıkent Bulvarı’nda, hava karardığında taciz ve gasp olayları yaşandığını belirten mahalleli, yetkilileri seslendi: “Bölge suç yuvasına döndü, yeni adı korku bulvarı oldu.”


Yenimahalle’nin Kardelen Mahallesi’ndeki Batıkent Bulvarı boyunca uzanan BEDAŞ’a ait 7 sokak lambası ile Büyükşehir Belediyesi’nin Ali Dinçer Parkı’nın bulvara bakan tarafındaki aydınlatmaların yanmaması bölgeyi karanlığa gömdü. 


Uzun süredir yanmayan sokak aydınlatmaları nedeniyle geceleri alem yapıldığını, bulvar üzerinde taciz ve gasp olaylarının arttığını söyleyen mahalleli, hava karardığında dışarı çıkmaktan korkar hale geldiklerini söyledi. 


Semt esnafı İbrahim Kolsal, “Parkın hemen önündeki yol cebine araçlarıyla gelen gençler, alkol alıp, çevreyi rahatsız ediyor. Karanlık olduğu için rahat davranan kişiler, geç saatlere kadar parkta alem yaptıktan sonra bulvarda yarışıyorlar. Park ışıkları için Büyükşehir Belediyesi’ne, bulvar ışıkları için de BEDAŞ’a defalarca başvuruda bulundum ama bizi karanlıktan kurtaran olmadı” diyerek tepki gösterdi.


KARANLIKTA TACİZ KORKUSU


Karanlıkta kalan otobüs duraklarına gelen kadınların, taciz korkusuyla otobüs ve dolmuş beklemek için iş çıkış saatlerinde dükkanının önüne geldiğini kaydeden Kolsal, şöyle devam etti: 


“Havaların erken saatlerde kararmaya başlamasıyla bölgede yaşanan sorunlar daha da arttı. Zifiri karanlık olan sokaktaki otobüs durağında bekleyen genç bir kadına, parkın önünde alkol alanlar tarafından taciz girişiminde bulunuldu. Yakın zamanda yaşanan olayın ardından insanlar, otobüs ve dolmuşları dükkanın önünde beklemeye başladı.”


GÜNDÜZ DİLENCİ GECE GASPÇI


Yenimahalle Beledyesi’nin ek hizmet binası olan Batıkent Meydan AVM’nin güvenlik görevlileri de bulvar üzerinde gasp ve yaralama olaylarının arttığını ifade etti. Polislerin her akşam bölgeye gelerek, kendilerinden bilgi aldığını dile getiren görevliler, gün içinde dilencilik yapan 3 kişinin hava kararınca vatandaşlardan para istediğini anlattı. Bir güvenlik görevlisi, “Gelen polislere şahısları tarif ediyoruz ama vatandaşlar korktuğu için şikayetçi olmayınca, yakalanan gaspçılar serbest bırakılıyor” diye konuştu. 


KARDELEN MUHTARI DA İSYANDA


Bölgede yaşanan olaylarla ilgili son dönemlerde vatandaşlardan çok sayıda şikayet aldığını belirten Kardelen Mahallesi Muhtarı Ali Coşkunyürek de, BEDAŞ’a ulaşamamaktan yakındı. Coşkunyürek, şunları söyledi: 


“Bölgeyle ilgili gelen şikayetleri gidermek için BEDAŞ’a ulaşmaya çalıştığımızda muhatap bulamıyoruz. Muhtarlara verilen özel hattan aradığımızda da ancak not bırakabiliyoruz. BEDAŞ’ın ihbar hattı olan 186’dan aradığımızda da durum farklı değil. Vatandaş hem karanlıkla hem de suçlularla mücadele etmek zorunda kalıyor.”


KORKU DOLU 300 METRE


Öte yandan mahalledeki sokak köpekleri de korku salıyor. Evlerine gitmek için park içindeki yolu kullanan vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde köpeklerin saldırısına uğradıklarını iddia etti. Karanlıkta önlerine çıkan köpekler nedeniyle yollarını değiştirdiklerini belirten mahalleli, “Yaklaşık üç yüz metrelik mesafeyi her akşam korkarak yürüyoruz. Bize saldıran sokak köpekleri nedeniyle evimize alternatif yollardan gidiyoruz” dedi.



Hürriyet Ankara




Geri Dön