18 / 04 / 2024

Batışehir projesinde 5 saatte 150 milyon lira satış yapıldı!

Batışehir projesinde 5 saatte 150 milyon lira satış yapıldı!

Ege Yapı Group ve EPP tarafından Bağcılarda yükselen Batışehir projesinin alışveriş caddesinde bulunan dükkan ve mağazalarının ihalesinde 5 saat içerisinde 150 Milyon liralık satış gerçekleştirildi.



Emlak Konut ve  TOKİ  güvencesiyle, EgeYapı Group ve EPP tarafından Bağcılar'da inşa edilen Batışehir projesinin alışveriş caddesi BatıCadde'de bulunan ticari alanların ihalesi açık artırma usulüyle yapıldı. 


İhalede 5 saat gibi bir süre içerisinde 150 milyon TL'lik bir ciro elde edildi. 

Acık arttırma usülü ile gerçekleştirilen ihalede, 121 adet ticari alandan 80 dükkan ve mağaza çıkış fiyatlarından ortalama yüzde 30 değer artışı ile 600 bin TL ve 7 milyon 170 bin TL arasında değişen fiyatlarla satıldı. İhale öncesinde en uygun fiyata sahip olan 166 bin TL değerindeki dükkan, açık artırma sürecinde 696 bin TL' ye yatırımcılar tarafından satın alındı. İhale sürecinde gösterilen yoğun talep ile birlikte metrekare birim fiyatı 75 bin TL'ye varan rakamlar üzerinden satılan ve on binlerce kişiye hizmet edecek ticari alanlardan geriye kalan 40 adet dükkanın Batışehir satış ofisi üzerinden kiralama ve satış işlemleri devam edecek. EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, BatıCadde'de bulunan ticari alanların ihalesinde kısa bir süre içerisinde rekor satış oranlarına imza attıklarını söyledi. 


İnanç Kabadayı, "3 bin 266 konutun yer aldığı Batışehir'de on binlerce kişinin ihtiyacını karşılamaya yönelik cafelerden restoranlara, bankalardan marketlere birçok mağaza ve dükkan bulunuyor. BatıCadde'deki 121 ticari alandan 80'inin satışı, ortalama yüzde 30 değer artışıyla açık artırma usulüyle gerçekleştirdiğimiz ihalede tamamlandı" diye konuştu. 


Posta


Geri Dön