27 / 04 / 2024

Batışehir'de yüksek gerilim hatları yer altına inecek!

Batışehir'de yüksek gerilim hatları yer altına inecek!

EgeYapı Group'un "Sürdürülebilir Yaşam" sunan Batışehir Projesi'nde, yüksek gerilim hatları yer altına alınacak




     EgeYapı'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bağcılar'da TEM Otoyolu'na cepheli olarak inşa edilen 3 bin 3015 konutlu Batışehir projesinde, 2012'de temeli atılan 25 milyon liralık çevre yatırımı hayata geçecek. 

     Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı arasında imzalanan protokol kapsamında her iki ilçede toplam 500 bin kişiye enerji sağlayan 154 kilovatlık yüksek gerilim hattının 6 bin 100 metrelik kısmının yer altına alınması kararlaştırılmıştı. Bir yıldır süren çalışmaların tamamlanmasıyla 6 bin 100 metrelik yüksek gerilim hattı 10 gün içinde yer altına alınacak. 

     Yaklaşık 700 milyon liralık yatırımla 780 bin 812 metrekarelik bir alanda hayat bulacak Batışehir Projesi'nde 14 farklı tipte toplam 3 bin 266 adet konutun yanı sıra otel-rezidans ve ofislerin yer alacağı Batışehir Premium'da, bir eğitim kompleksi ve çok sayıda önemli markanın da bulunacağı bir açık hava çarşısı bulunacak. Batışehir tamamlandığında 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak. 

AA


Geri Dön