29 / 03 / 2024

Batman 16 Mayıs Şehir Stadyumu'na gelen tepkiler büyüyor!

Batman 16 Mayıs Şehir Stadyumu'na gelen tepkiler büyüyor!

Batman 16 Mayıs Şehir Stadyumu'nun TOKİ'ye devredilmesine tepki gösteren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği her Çarşamba eylem yapacak.



Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, 16 Mayıs Şehir Stadyumu'nun TOKİ'ye devredilmesine tepki gösteriyor. Çevreciler stat binasının mevcut haliyle korunmasını ya da yeşil alana dönüştürülmesini istiyor. 


Her Çarşamba eylem yapacak olan Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş "Kentin yarım asırlık 16 Mayıs Stadının, beton yığınına dönüştürülmek üzere TOKİ'ye devredilmesine hep karşı çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Tek tek yok olan yeşil alanlarımızı sahiplenmek, hepimizin görevidir. Sosyal amaçlı kullanılan yaklaşık 30 dönümlük alan,  TOKİ  tarafından çok katlı bina ve AVM'ye dönüştürülürse şehrimize faydadan ziyade, zarar verecektir. Stat, doğal şekliyle korunmalı ya da yeşil alan ve park olarak düzenlenmelidir" dedi. 


HER ÇARŞAMBA HEM SPOR HEM EYLEM YAPACAĞIZ

Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, stadın bulunduğu alanın, altyapı ve ulaşım açısından AVM ve çok katlı binalara elverişli olmadığını söyledi. Kavuş "Bu bölgenin imar planında kat sınırlaması 3-4 arasında olmasına rağmen TOKİ'ye verilen özel izinde kat sınırlaması ortadan kaldırılmıştır. Bu da hızla betonlaşan şehrimiz için büyük bir risktir. Spor tesisi sıkıntısının yaşandığı şehrimizde stadın doğal şekli ile korunması kentimizin yararınadır. Israrla yıkılacaksa, yeşil alan ve park olmak üzere kültürel bir alana dönüştürülebilir. Yaptığımız görüşmelerde, kurum temsilcileri ve siyasilerin de stadın doğal haliyle korunması gerektiğini söylemeleri, bizi umutlandırmıştır. Artık her Çarşamba akşamı stadı sahiplenmek ve spor yapmak için statta olacağız" şeklinde konuştu.


Batman Son Söz 


Geri Dön