28 / 03 / 2024

Batman Bahçelievler kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman Bahçelievler kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman Bahçelievler mahallesinde aileler kentsel dönüşüm bekliyor. mahalle sakinlerinden Hüseyin Doğan: “Evlerimiz en az 40 yıllık. Yaklaşık otuz aile, bu binalarda yaşıyor. 1.5 Yıl önce ‘Kentsel Dönüşüm’ için başvurumuzu yaptık. Ancak sonuç alamadık'' dedi.



Batman Bahçelievler mahallesinde ‘30 Evler’ olarak bilinen binalardaki aileler, kentsel dönüşüm bekliyor. Binalarının çürümüş vaziyette olduğunu belirten sakinlerden Hüseyin Doğan: “Madde bağımlısı gençler bu bölgeyi mesken etmiş durumda. Belediyeye kentsel dönüşüm için başvurduk ama sonuç alamadık” diyor.




“ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

Batman kent merkezinin göbeğinde yer alan ve 30 Evler olarak bilinen Bahçelievler mahallesi sakinleri, ‘kentsel dönüşüm’ bekliyor. Belediye’ye dört kez mektup yazdıklarını belirten mahalle sakinlerinden Hüseyin Doğan: “Evlerimiz en az 40 yıllık. Yaklaşık otuz aile, bu binalarda yaşıyor. Madde bağımlısı gençler binalarımızın etrafında sürekli ateş yakıyor. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. 1.5 Yıl önce ‘Kentsel Dönüşüm’ için başvurumuzu yaptık. Ancak sonuç alamadık. Kaç aydır bekliyoruz, başvurumuz neden kabul edilmiyor? Hava mania sorunumuz da yok. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz” diye konuştu.



Batman Çağdaş


Geri Dön