19 / 03 / 2024

Batman Bölge Devlet Hastanesi icralık oldu!

Batman Bölge Devlet Hastanesi icralık oldu!

Batman Bölge Devlet Hastanesi, borçlarını ödemediği gerekçesiyle icraya verildi



Edinilen bilgiye göre, 400 yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesi, alımı yapılan medikal, mefruşat ve elektronik cihazların ödemesini yapmadığı için 6 iş yeri tarafından icraya verildi, icra sonucu, 60 çalışanın yararlandığı döner sermaye gelirleri haczedildi.

SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan, bir grup hastane çalışanıyla yaptığı açıklamada, ihalelerde kamu yararı gözetilmeden fahiş fiyatlarla alım yapıldığını ileri sürerek, "Yapılan yanlışların faturası sağlık çalışanlarına çıkarılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Yetkilileri uyarıyoruz. İdarecilerinin yanlışları çalışanlara fatura edilmesin" dedi.

Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zülfikar Cebe de usulsüz ihaleler sonucu devlet hastanesinin borç batağına sürüklendiğini öne sürerek, şöyle konuştu: "Piyasa fiyatlarının çok üzerinde bedellerle satın alınan LCD televizyonlar, bilgisayarlar, mobilya malzemeleri, danışmanlık hizmetleri ve otomasyon hizmetleri gibi birçok usulsüz ihaleler nedeniyle borçlanan hastanenin borçları haciz yoluyla temin edilmeye başlandı. Baştan sona yanlış uygulamalar nedeniyle düzenli sağlık hizmeti veremeyen Batman Bölge Devlet Hastanesine getirilen haciz ise yanlışları yapanlar yerine sağlık çalışanlarına mal ediliyor.

Haciz nedeniyle aralarında doktorların da bulunduğu 60 hastane çalışanının döner sermayelerine el konuldu." Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yunus Topal, göreve yeni başladığını ve konuyla ilgili açıklama yapamayacağını söyledi.
AA


Geri Dön