19 / 04 / 2024

Batman Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Batman Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Yıllar önce karar alınan Yeni Batman Devlet Hastanesi'nin inşaatına ne zaman başlanacağı kesinleşemiyor. Arsa bulunamayan projenin 400 yataklı olması için teklifte bulunuldu.



Bildiğiniz gibi Batman'a yeni bir devlet hastanesi yapılacak. Bu iş için yıllar önce karar alınmış, hatta yatırım programına da alınmıştı. Ama her ne hikmetse hastane inşaatına bir türlü başlanmıyor.


Halbuki hastane bugün ihale edilse bile en az 2-2.5 yıl inşaat süresi var. 4 yıl önce yatırım programına alınmış bir yatırımın hala yapılmamasının tek nedeni nedir biliyor musunuz? Tek nedeni uygun bir arsa bulunmaması!


Batman gibi bir yerde hastane için arsa bulunamıyor veya bulunmak istenmiyor. Emekli  TOKİ  evlerinin yanında uygun arsa bulundu Sağlık Bakanlığı yetkilileri "Şehre uzaktır" gerekçesi ile ?olmaz' dediler. 15 bin kişilik stadın yanında bulunan bir arazi tespit edildi bu da Milli Eğitime tahsisli çıktı, haydin yazışmalara başlayın bakalım. Arsa Milli Eğitimden alınıp, Sağlık Bakanlığına devredilecek sonra hastane inşaatına başlanacak. Ya kardeşim ne Milli Eğitimden al, ne de Sağlık Bakanlığına devret uygun bir yer bul ve hastaneyi yap ne uğraştırıyorsunuz? Batman'ın hizmet anlamında kaybedecek vakti yok ki işi ağırdan alıyorsunuz. Bulun uygun bir arsa ?ya bismillah' deyip inşaata başlayın 4 yıldır beklemenin ne mantığı var ki?


Tüm bu çalışmalar yapılırken Meclise gönderdiğimiz Ataullah Hamidi hemen Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunup, 200 yataklı hastanenin 400 yataklı olması için teklifte bulunuyor. Bu teklif eğer kabul edilirse Batman sağlık yatırımı anlamında büyük bir kananım sahibi olacak. Gerçekten de 200 yataklı bir devlet hastanesi Batman'a yakışmıyor üstelik Batman'ın ihtiyacına da yanıt vermeyecek. Yapmışken iyi bir şey, büyük bir hastane yapın ve ilimiz ikinci bölge hastanesine kavuşmuş olsun.


Aslında Batman şehir hastanesini hak ediyor ama Mehmet Şimşek Maliye Bakanı iken her nedense Batman es geçildi. Şimdi el alemin hastanesi bitmek üzere hem de bu hastaneler 2 bin yatak kapasiteli devasa şehir hastaneleri. Bu yatırımı kaybettik bari 200 yataklı hastanemizin yatak kapasitesi iki katına yükselsin de birazcık teselli bulalım. Buna da şükürler olsun, bu da olmayabilirdi!


Yatırımları birilerinin takip etmesi ve hantallaşmaya yüz tutmuş Batman bürokrasisini harekete geçirmesi gerekiyor.


Koltukta oturup dirsek çürüterek bu işler olmuyor, şehre biraz daha hareketlilik kazandırmak gerek. Bunu rahatlıkla yapabilirsiniz ama birileri sizlere mutlaka "kalk" demeli, bunu söyleyen biri olmaz ise sizlerin koltuktan kalkacağı yok.


Bunca zamandır hastane, hastane yapılacak deniyor ama bir türlü inşaatına başlanamadı, bunda kabahat kimde? Tabi ki ilimizi yönetenlerde eğer ilimize gerçek anlamda hizmet etmek isteyen bürokrat ve yönetici olmuş olsaydı beklide Batman çok daha farklı konumda olurdu ama bugün maalesef yatırımlar çok ağırdan alınıyor ve birkaç kişi dışında memlekete kimse sahiplenmiyor!




Kemal ÇELİK/Batman Postası 


Geri Dön