26 / 04 / 2024

Batman Emekli TOKİ'de icra takibi iddiası!

Batman Emekli TOKİ'de icra takibi iddiası!

Batman Emekliler Derneği ve Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle yapılan Batman Emekli TOKİ Evleri'nde bin 472 daire sahibi hakkında icra takibi başlatıldığı iddia edildi.



Batman Emekliler Derneği tarafından Toplu Konut İdaresine yaptırılan ve 2016 Ağustos ayında anahtar teslimi yapılmaya başlanan bin 472 daire sahibinin birçoğuna elektrik, su sayacı bağlantı ücreti ve yakıt ile aidat ücretlerini ödemedikleri gerekçesi ile icra takibi başlatıldığı ileri sürüldü. Emekliler TOKİ'de daire sahibi olan birçok kişiye İstanbul 29. icra Müdürlüğü tarafından her hangi bir tebligat yapılmadan icra takibi başlatıldığı öğrenildi.


Ağustos ayında TOKİ'deki konutu için anahtar teslimi aldığını ifade eden Veysi Demir isimli vatandaş, kendilerine hiçbir uyarı ve tebligat yapılmadan icra takibi başlatıldığını söyledi. Böyle bir durumla ilk kez karşılaştıklarını belirten Demir: "İstanbul 29. İcra Müdürlüğü tarafından ev adresimize icra takibi ile ilgili 'İlamsız takipte ödeme emri' yazısı gönderildi. Gerekçe olarak da elektrik ve su bağlantı bedeli, Site aidat borcu, yakıt gideri borcu ve bunların hepsinden gelen gecikme cezası olarak toplam 979 Lira 25 Kuruş  TOKİ  sakinlerine borç çıkarıldı. Bunun dışında TOKİ avukatı ile yaptığımız görüşmede bize çıkarılan borcun dışında her daire sahibinden dosya masrafı olarak 420 TL de avukatlık ücreti talebinde bulunuldu. TOKİ sakinleri olarak üzerimize düşen borcu ödeyeceğiz, ancak borcun yarısı kadar da avukatlık ücreti talep edilmesi doğru değil. Yüzlerce TOKİ sakininden bu ücretin alınacağını düşününce ortaya ciddi bir rakam çıkıyor." dedi. 


EMEKLİLER MAĞDUR OLDU 

TOKİ sakinleri hakkında başlatılan icra takibi hakkında görüştüğümüz Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen: "Hakkında icra takibi başlatılan arkadaşlarımız ile bir araya gelerek görüşebiliriz. Ancak hem açılan icra takibi hem de dosya masrafları için ödemelerin yapılması zorunludur. Yetkililer ve Avukat ile yaptığımız görüşmede yönetmeliklerin böyle olduğunu söylediler. Emekliler Derneği olarak bizim de elimiz kolumuz bağlı. Emeklilerimize zaman zaman duyuru yapıyoruz ve toplantılara çağırıyoruz. Ancak yapılan toplantılara duyarsız kalıyorlar." şeklinde konuştu. 



Batman Yön Gazetesi



Geri Dön