19 / 04 / 2024

Batman eski otogarında yıkım çalışmaları başladı!

Batman eski otogarında yıkım çalışmaları başladı!

Batman SGK ve İş Kur İl Müdürlüklerini bünyesinde barındıracak olan eski otogar alanında yapılacak inşaat öncesi yıkım ekiplerinden önce hurdacılar eski binaları yıkmaya başladı..



Belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan sigorta pirim borçlarının bir bölümüne karşılık SGK Batman İl Müdürlüğüne verilen eski otogar yerinde modern bina için hazırlıklar tamamlandı. Modern binanın yapılacağı 7 Bin metrekarelik eski otogar yerinde 10 Bin metrekare alan üzerinde inşaat projesi tamamlanarak genel müdürlüğe teslim edilmişti.


SGK ve İş Kur İl müdürlüklerinin taşınacağı yeni modern bina inşaatı öncesi yıkım kararı alınan, Bahçelievler Mahallesindeki eski otogardaki işyerlerinin tamamı boşaltıldı. Binaların yıkılacağı haberini alan yüzlerce kişi ellerine aldıkları balyozlarla dükkanları yıkmaya başladı. Yıktıkları duvarlarda bulunan demirlerin yanısıra kapı ve pencere korkuluklarını söken hurdacılara gün doğdu. Ekmek parası için demirleri söktüklerini ve satacaklarını belirten hurdacılar, daha fazla demir çıkarabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Bina içinde ve hatta çatılardaki demirleri bile söken kişiler, yıkım kararı verilen binaların büyük bölümünü yıktı. Bazı vatandaşlar ise yıkıntılardan arta kalan tahta ve odunları toplamanın gayreti içine girdi. Çatı katlarında ve duvarlarda bilin demir ve kapı, pencere çerçevelerinin sökülmesinin ardından geriye beton moloz yığınları kaldı. Projesi uzun süre önce tamamlanan akıllı binanın temelinin yakın zamanda atılması bekleniyor.


Batman Medya


Geri Dön