29 / 03 / 2024

Batman Şafak'taki stat alanına park talebi!

Batman Şafak'taki stat alanına park talebi!

Batman'ın Şafak Mahallesindeki spor kompleksi vatandaşlar yetkililere çağrı yaptı. Stat alanının yeşil alan ve parka dönüştürülmesini istediler.



Bir kısmı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve bir kısmı da Belediyeye ait olan Batman'ın Şafak Mahallesindeki spor kompleksi için Batmanlılar Başbakanı Binali Yıldırım’a seslendi.


Batman'da yaklaşık 40 yıldır hizmet veren 16 Mayıs Şehir Stadı ve Kapalı Spor Salonunun yeri için vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu. TOKİ’ye devredilen yerin betonarme yapılmamasını isteyen semt sakinleri, yetkililerden bu alanın park yapılmasını talep ettiler. Yaklaşık 45 Dönüm alana sahip olan spor kompleksinin yeşil alan ve parka dönüştürülmesini isteyen vatandaşlar, “Batmanda nefes alacak yer oldukça az. Önceki yıllarda buranın yeşil alan olacağı yönünde duyumlar alındı. Ancak daha sonra  TOKİ  tarafından buraların bina ve işyerleri için çalışma yürüttüğünü öğrendik. Yetkililerden, 16 Mayıs Şehir Stadı ve Kapalı Spor Salonunun olduğu alanın betonarme yığını değil, yeşil alan ve park olmasını istiyoruz” dediler.

“AYNI PROJE ANTALYA’DA UYGULANDI”

 


Benzeri bir durumun Antalya’da yaşandığını ve aynı projenin Batmanda da uygulanmasını isteyen yurttaşlar, “Batmana bu proje değişikliği uygulanırsa, kent merkezi muhtreşem olacak” dedi. Dün, ulusal medyada yer alan haberde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kent merkezinde 140 bin metrekare alanda kurulacak Antalya Kent Müzesi proje tanıtım toplantısında proje kapsamında yıkılacak Atatürk Stadyumu'nun park olarak düzenleneceğini belirtmişti. Türel, "Türkiye'de ilk defa eski bir stadın yerine yoğunluklu bir bina yapılmadan alan tamamen yeşil alana dönüştürüyor, park yapılıyor" şeklinde açıklama yapmıştı. 


Batman Gazetesi


Geri Dön