26 / 04 / 2024

Batman Sason'a TOKİ geliyor!

Batman Sason'a TOKİ geliyor!

Batman'ın Sason ilçesini ziyaret eden Vali Ahmet Deniz, en kısa sürede ilçe merkezinde TOKİ konutları inşa edileceğini söyledi.



Batman Valisi Ahmet Deniz, Sason ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. İlk olarak Sason Kaymakamlığına giden Vali Deniz, Kaymakam Ökkeş Beyaz ve ilçenin kurum müdürleriyle basına kapalı toplantı yaptı.


Toplantının ardından Deniz, esnaf ve halkla selamlaşarak, muhtarlarla toplantıda bir araya geldi.


Yunus Emre İlk ve Ortaokulunun çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Deniz'in yanı sıra Kaymakam Beyaz, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, İl Emniyet Müdürü M. Ali Akkaplan, il ve ilçe kurum müdürleri ile muhtarlar katıldı.


Burada katılımcılara hitap eden Deniz, Türkiye'nin son yıllarda bir takım sıkıntılar yaşadığını belirtti. Deniz, "Dışarıdan ve içeriden hainlik yapmak isteyenler maalesef bu ülkenin gelişmesini, kalkınmasını engelleyebilmek için her türlü şeyi deniyorlar. Ama şunu bilmeliler ki bizim birliğimiz, beraberliğimiz devam edecek. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle bin yıldır bu coğrafyada yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz." dedi.


İlk önceliklerinin halkın huzur ve güvenliği olduğunu söyleyen Deniz, sözlerine şöyle devam etti: "Huzur olduğu zaman her şey olur. Yatırım, kalkınma, eğitim, sağlık olur. Olur da olur. Allah'a şükür, yarınımız bugünlerimizden çok daha iyi olacak ki oluyor da. Bir iki yıl öncesiyle kıyasladığını zaman çok mesafeler alındığını görüyorsunuz. Hepimiz 15 Temmuz gecesinin hinliğini gördük. FETÖ'nün yaptığını, 30 yıldır PKK'nın yaptığını görüyoruz. Bu coğrafyada Türkiye güçlüyse her şey daha farklıdır. Bizim medeniyetimiz derin. Medeniyetimizde merhamet, şefkat, adalet var. Medeni dediğimiz bazı ülkelere bakıyoruz, adalet ve merhametin olmadığı yerde medeniyet demiyoruz zaten. Çünkü kan, saldırı, ötekileştirme, çifte standart var. Onun için biz güçlü olmak zorundayız. Sadece kendimiz için değil, bu coğrafyadaki milletler için de güçlü olma zorunluluğumuz var."


Türkiyeli bürokratların Avrupa ülkelerinde toplantı yapmalarının engellenmesi konusuna değinen Deniz, "Her alanda bir yerlere gidiyoruz ama bir yerlere giderken de birilerini rahatsız ediyoruz. Çünkü onların hâlâ hafızlarında geçmiş var. Şimdi de saldırıyorlar. Medeni dediğimiz Avrupa ülkelerinin bize, vatandaşlarımıza karşı gösterdiği tavrı gördük. Bir toplantıyı dahi hazmedemeyecek duruma gelmişler. Zaman yürekli durma, yürekli olma zamanıdır. Yanlışlık yapan, hainlik yapana 'Sen yanlış işler içerisindesin artık düş yakamızdan.' diyebileceğiz. Hiç kimsenin tehdidine boyun eğmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.


Son olarak Deniz, "Vatan yoksa hiçbir anlamı yok. İşte Suriye'yi gördük. Ne Türkmen ne Kürt ne Arap kaldı, ne Sünni'si ne Şii'si kaldı. Hiçbir şey kalmadı. Kadınlar, çocuklar, aileler perişan vaziyette. Irak, Libya hakeza. Mısır'ı başka bir şeye soktular. Bu bir İslam'ı ötekileştirme projesidir. Bunun üzerinden bir şeyler yapıyorlar. Onun için aynı kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Asla ama asla yanlışa düşenlere prim vermeyeceğiz. İnşallah bu süreçlerde Türkiye çok daha güçlü çıkacak." şeklinde konuştu.


Sason'da yapılacak projelerle ilgili de bilgi veren Deniz, bu sene en büyük yatırımlarının Sason'da olacağını belirtti. Deniz, Sason merkezinde en kısa sürede  TOKİ  konutlarının inşa edileceğini, modern bir hastane yapılıp, asfaltlanmamış köy yolu bırakılmayacağını ifade etti. 


Mardin Arena


Geri Dön