23 / 04 / 2024

Batman Stadı'nın yerine TOKİ konutları geliyor!

Batman Stadı'nın yerine TOKİ konutları geliyor!

Batman 16 Mayıs şehir stadı miadını doldurdu. Güney Raman çevre yolunda 15 bin kişilik stadın yapımı sürüyor. Önümüzdeki yılın Nisan yada Mayıs'ın da stat bitecek. Mevcut stad ise yıkılacak. Yerine ise TOKİ'nin yeni konut yapımı düşünülüyor.



Batman 16 Mayıs şehir stadı miadını doldurdu. Güney Raman çevre yolunda 15 bin kişilik stadın yapımı sürüyor. Önümüzdeki yılın Nisan yada Mayıs'ın da stad bitecek. Mevcut stad ise yıkılacak. Yerine ise TOKİ'nin yeni konut yapımı düşünülüyor. Şafak ve Bahçelievler semt sakinleri, stadyumun nefes aldırdığı o yeşil alanın korunmasını istiyor. 16 Mayıs stadyumun yeri şehirde merak konusu Eski stadyum ve kapalı spor salonu yerine park ve otoparkıyla modern görünümlü büyük bir ibadet evinin yapılmasını isteyenler de var. TOKİ'nin konut dışındaki her projesine sıcak bakan semt sakinleri, haklı olarak o yeşil alanın 'beton' yığınına dönüştürülmesine karşı. Eski stadyumun yerinin ne olacağı konusunda muamma var. Defalarca bu alana dikkat çekiyoruz ama bu sorunu ilgili mercilere anlatamadık. Bizce zaman geçirilmeden bu bölgede yeşil alan ağırlıklı bir ibadet evi için harekete geçilmeli. 


ESKİ HAVA LOKALİ DE DEĞERLENDİRİLMELİ 


15 Temmuz sonrası darbeci askerlerin görev yaptığı kışlaların şehir dışına çıkartılması gündemdeydi. 

Büyükşehirlerde kışlaların çoğu şehir merkezine taşındı. Batman'daki kışlaların tamamı şehir dışında olduğu için böyle b'ır çalışmanın söz konusu olmadığı şehirde; atıl durumdaki hava lokalinin eğitim yuvasına dönüştürülmesi isteniliyor. Daha önce de bu sutünlarda eski hava lokalinin eğitim kompleksine dönüştürülmesi için öneride bulunduk. Hava lokali ve lojmanlarının çoğunun Esentepe çevresine yerleştiği bir dönemde; eski lokal ile çevresindeki lojmanlarının eğitim kurumlarına dönüştürülmesi bu şehirdeki derslik açığını da bir yerde de kapatmış olacak. Lokale yakın mesafedeki Zübeyde Hanım ve Ziya Gökalp eğitim yuvalarının yükü bu projeyle hafifleyecek. Yeter ki; ilgili merciler adım atsın.... 




Batman Çağdaş


Geri Dön