19 / 04 / 2024

Batman Tilmerç'teki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor!

Batman Tilmerç'teki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor!

Batman’ın Gültepe mahallesindeki 22 daireli bir apartmana kurulan ‘ongrid’ sistemle enerji üretiliyor. Elde edilen enerjinin fazlası DEDAŞ’a satılıyor.



BÖYLE BİNALAR DA VAR

Batman’ın gelişen semti Tilmerç’te 22 daireli Nujen sitesinde kurulan ‘ongrid’ güneş enerjisi sistemiyle konut sahiplerinin yüzü gülüyor. Polaryan ile İpek Mühendisliği’nin ortaklaşa hayata geçirdiği yeni elektrik projesi yaklaşık 185 bin liraya mal oldu. Batman’da ilk elektrik üreten apartman olarak bilinen Nujen sitesi sakinleri, “Elektrik kesintilerinden uzağız. Eskiden kesintilerden yakınırdık. Şimdi öyle bir sorunumuz yok. İhtiyacımız dışında elektriği DEDAŞ’a sattığımız için de mutluyuz. Yeni apartmanlara bu sistemi öneriyoruz” dediler.


5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDECEK

Sistemle ilgili bilgi veren uzman Erhan Basmacı: “Batman’ın ilk elektrik üreten apartmanında fazla enerjiyi DEDAŞ’a veriyoruz. Çatı sistemine kurduğumuz elektrik şebekesi 44 kw enerji üretiyor. Daha önce de bir işyerine kazandırdığımız bu sistemi şimdi şehrin modern yapılarına kazandırmak istiyoruz. Batman yeniliklere hazır bir şehir. Bu sistem sayesinde hem konut sahipleri rahatlayacak hem de DEDAŞ sevinecek. Bu sistem 5 yıl kendini amorti ediyor”diye konuştu.



Batman Çağdaş


Geri Dön