26 / 04 / 2024

Batman yeni askerlik şubesi 3 dönümlük arazi üzerine yapılacak!

Batman yeni askerlik şubesi 3 dönümlük arazi üzerine yapılacak!

Milli Savunma Bakanlığı, Batman’a yeni askerlik şubesi kazandıracak. 1975 Yılından hizmet veren mevcut bina yükü kaldıramazken, yeni bina Jandarma Bölge Komutanlığı karşısındaki 3 dönümlük alana yapılacak.



41 YILLIK BİNA YÜKÜ KALDIRAMIYOR

1975 Yılından beri Ziya Gökalp mahallesinde hizmet veren Batman Askerlik Şubesi, yeni yatırımla birlikte rahatlayacak. Milli Savunma Bakanlığı, yeni askerlik şubesinin inşası için ihale sürecini başlattı. Batman Jandarma Bölge Komutanlığı karşısındaki üç dönüm arazi üzerine yapılması planlanan binanın etüt, proje, metraj, keşif, teknik şartname hazırlanması gibi mimarlık mühendislik hizmetleri için ihale ilanına çıkıldı. İhale 25 Şubat’ta Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak ve Nato Güvenlik Yatırımları Dairesi’nde gerçekleştirilecek. 


ÜÇ İLÇEYE DE HİZMET VERİYOR 

Kent merkezinin yanı sıra Gercüş, Beşiri ve Hasankeyf şubelerinin de bağlandığı Batman Askerlik Şubesi’nde günde 200’ü aşkın işlem gerçekleştiriliyor. 41 Yıllık binanın yükü kaldıramadığını belirten bazı yurttaşlar: “Bu bina miadını çoktan doldurdu. Batman henüz ilçeyken yapılan bina nüfusu 600 bini bulan bir kenti kaldıramıyor. Yeni yatırıma sevindik. Askerlik Şubesi başkanı ve personelleri iyi niyetle hizmet sunuyor ama üç ilçenin yüküyle birlikte bu bina ihtiyaca cevap veremiyor. Umarız yeni Askerlik Şubesi binası hızla tamamlanır” dediler.


Batman Çağdaş


Geri Dön