20 / 04 / 2024

Batman’a komşu olan köylere mahalle statüsü verildi!

Batman’a komşu olan köylere mahalle statüsü verildi!

Aydınkonak (Korike) mahallesinin ardından Demiryolu (Tilmerç) köyünü de mahalle yuttu. Bir dönemler kent merkezi dışında kalan iki köy, Batman’ın yeni mahalleleri oldu.



KENT İÇİNDE KAYBOLDU

Batman’a komşu olan köyler, modern kentin birer semti oldu. 10 Yıl öncesine kadar köy statüsünde olan Aydınkonak (Korike) ile Demiryolu (Tilmerç) Batman’ın gelişen semtleri oldu. Son yıllarda eğitim kurumları ile özel sitelerin adresi olan Tilmerç köyü ise Çamlıtepe mahallesiyle birleşti. Referandumla ‘mahalle’ statüsüne kavuşan Tilmerç köyü sakinleri; “Batman’ın bir köyüydük. Şimdi ise modern semti haline geldik. Köyün etrafındaki arsaların tümüne bina dikilince kendimizi bir anda şehir içinde bulduk” dediler. 

“ALTYAPI SORUNLARI VAR”

DSİ kanalının içinden geçtiği Tilmerç’te altyapı ağırlıklı sorunlara dikkat çeken semt sakinleri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Gerek eğitim yuvaları gerekse de modern binaların yapıldığı mahallemiz, gözde bir semt haline geldi ama altyapı sorunları çözülmüş değil. Köy döneminde sorunlarımız bu denli değildi. Yeşil alan sayısının arttırılmasını istediğimiz Tilmerç’in, çalışma sezonunda cadde ve sokaklarının asfaltlanmasını bekliyoruz. Yeni yerleşim birimi haline geldiğimiz için sorunlarımız diz boyu. Hızla gelişen semtimize daha fazla hizmet bekliyoruz. Batman’ın büyük semti olmaya aday olan Tilmerç, sorunları aşmak istiyor.”



Batman Çağdaş


Geri Dön