20 / 04 / 2024

Batman'a TOKİ Konutları talebi!

Batman'a TOKİ Konutları talebi!

Batman Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen emekliler TOKİ ile ilgili bilgi verdi. Ekmen, ''Toplu konutların talebi illerde Valilik, İlçelerde Kaymakamlık ve Belediyeler tarafından talep edilmesi gerekmektedir'' dedi.



Batman Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen emekliler  TOKİ  ile ilgili bilgi verdi. Ekmen konuyla ilgili şunları söyledi; "Başbakanlık Toplu konut idaresi Başkanlığı tarafında yaptırılması istenen toplu konutların talebi illerde Valilik, İlçelerde Kaymakamlık ve Belediyeler tarafından talep edilmesi gerekmektedir. 


11335 Üyesi bulunmakta olan emekliler Derneğimizin üyelerimizin konut ihtiyaçlarını gidermek için ve konut projesini hayata geçirmek için o tarihteki Valimiz ve şimdiki Eskişehir Valimiz Sayın Azmi ÇELİK bey 'den 09.03.2015 tarihinde konut talebinde bulunduk. Valimiz Tarafında uygun görülmüş olup 17.03.2015 tarihinde TOKİ Başkanlığına bildirilmiştir. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan tarafından arsa alımı için Şahsım ve 2.Başkan Seyfettin Ülgey'ye 1265 ada parsel no 1, 1266 ada parsel no 1 ,1267 ada parsel no 1,1268 ada parsel no 1, 1269 ada parsel no 1 , 1175 ada parsel no 3, 1178 ada parsel no 1 için 25.06.2016 tarihinde vekalet verilmiş bu arsalar alındı TOKİ 'ye devri yapılmıştır. 

Toplu konutlarımız ile ilgi görüşmek için Ak parti Milletvekilimiz Ataullah Hamidi ile Toplu Konut idaresi başkanı M. Ergün Turan'dan randevu talebinde bulunmuştuk. 


22.03.2016 tarihinde AKP Milletvekilimiz Ataullah Hamidi ile birlikte randevu talebimiz doğrultusunda TOKİ Başkanı M.Ergün ile bir görüşme gerçekleştirdik. Batman 'da yaptığımız faaliyeti memnuiyetle karşıladıgerçekleşmesi için her türlü yardıma hazır olduğunu Emekliler için hükümetin gündemine alınan 75 m2 brüt 2+1' lerin dışında bizim isteğimiz olan 86 m2 2+1 ve 120 m2 3+1 dairelerin yapımı için derneğimizin talepleri etap etap karşılayıncaya kadar çalışacağını Derneğimizin çalışmalarından çok memnun olduğunu bundan sonra yapılacak toplu konutların yine iş birliğimizle yapacağını ifade ettiler. 


Bazı sivil toplum kuruluşlarının TOKİ ile işbirliği yapan Derneklerin bir daha yapamayacağı haberleri safsatadan ibaret olduğu tamamen dernek üyelerinin kafasını karıştırmaktan ibaret olduğunu söylenmiştir. 


Şayet TOKİ böyle bir karar alırsa bu sadece konut yapan dernek için değil bütün dernekler için geçerli olacak buda hükümetin ve TOKİ'nin ilerde böyle bir karar alırlarsa hiç kimsenin yapacağı bir şey yoktur."




Batman Postası


Geri Dön