20 / 04 / 2024

Batman'da 300 dönüm arazi üzerine mesire alanı yapılacak!

Batman'da 300 dönüm arazi üzerine mesire alanı yapılacak!

(DİKA) desteği ile Batman merkeze bağlı Recepler (Receba) köyünde Batı Raman dağlarında 300 dönüm üzerine mesire alanı yapım çalışmalarına başlandı.



Yapılan piknik alanıyla ilgili bilgi veren Batman Özel İdare Proje Kontrol Mühendisi Ferhat Cansağ, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği kontrolörlüğünde projelendirilen ve hayata geçmesi için çalışmaları sürdürülen Batı Raman Mesire Alan DİKA desteği ile 300 dönüm üzerinde çalışmalara başlandığını belirtti.


Batman'ın çehresini değiştirecek bir projenin olduğunu ifade eden Cansağ, "Mesir alanında mevcut ağaçlar hariç bin 200 adet yetişkin yeni ağaç ekilecektir. Kilitli parke taşlarla yapılacak yürüyüş yolları, 3 yerde 10'lu fittnes aletleri, bir adet mini çocuk oyun gurubu ve büyük gemi şeklinde ahşaptan yapılma çocuk oyun gurupları mevcuttur. 80 adet oturma bankı yapılacak. Doğayı koruma amaçlı 5 adet el şeklinde figür vardır. 70 adet barbekü seti ve 70 adet kamelya yapılacaktır. 100 adet ahşaptan çöp kovası mevcuttur. 3 adet basketbol-voleybol dönüşümlü saha ve 1 adet toprak futbol sahası mevcuttur. 4 adet bay bayan mescit-wc bulunmaktadır. 100 kişilik anfi tiyatromuz var.  Ana girişte açık alanda bir adet şadırvan mevcuttur. Alanın batı ve kuzey girişi olmak üzere 2 adet girişi mevcuttur ve ayrıca giriş kapları yapılacaktır. 2 girişte 75 ve 65 araçlık olmak üzere 140 araçlık otopark mevcuttur. Alanın etrafı komple dikenli tel çit ile çevrilecektir." şeklinde belirtti. Yer teslimi yaptıklarını ve çalışmalarının devam edildiğini hatırlatan Cansağ, mesir alanını 2017 bahar mevsiminde bitirileceğini ifade etti. Öte yanda alan içerisinde bulunan bazı tarihi mağaraların ise restore yapılacağı konusunda henüz bir projenin yapılmadığı öğrenildi.



Batman Postası


Geri Dön