29 / 03 / 2024

Batman'da büyük binalar için otopark zorunluluğu!

Batman'da büyük binalar için otopark zorunluluğu!

Batman Çağdaş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Arslan, bugünkü yazısında bölgenin otopark sorunu anlattı. Arslan, bölgedeki büyük binalarda otopark zorunluluğuna uyulması gerektiğini belirtti.



Batman'da neredeyse yılda ortalama 10 bin yeni araç trafiğe çıkıyor. Bölgede nüfusuna göre en fazla aracın bulunduğu şehirlerden biri de Batman. 


İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  vb. gibi büyük şehirlerin plakası alanları da eklersek bu rakamın 10 binin üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. 


Yıllardır Batman da trafiğe yeni açılan bir yol yok. Yine aynı şekilde yeni açılan bir otopark da yok. Yol olması gereken caddeler ve sokaklar, özel otoparklara dönüştürülüyor. Otopark dan bazı cadde ve sokaklar, geçit vermiyor. 


Her gün trafikte yaşanan sıkıntıların çözümü için yerel yönetime iş düşüyor. Belli bir metrekareye kadar binalarda oto parkının olması şart koşuluyor. Belediye inşaat ruhsatı verirken, şart koştuğu otopark uygulamasını da bilen yok. 


Peki, büyük binalar için zorunlu olan otoparklar takip ediliyor mu? 

Hayır. Bazı güzergahlarda trafik keşmekeşliği yaşanıyor. Şehirde önüne gelen istediği yere market açıyor. Bu markete gelenin park edeceği yer var mı, yok mu buna bakan yok. Belediye'nin öncelikle el atması gereken sorunlardan biridir otopark sorunu. Hiç de ötelenecek tarafı kalmamıştır bu işin. Engelli araçlara bile otopark imkânı tanınmıyor. Kısacası; merkezi güzergahlar araçların işgali altında. Otopark sorunu bu şehrin çözüm bekleyen ciddi bir sorunu.



Arif ARSLAN/Batman Çağdaş


Geri Dön