19 / 04 / 2024

Batman'da inşaat fuarı 14-17 Eylül'de düzenlenecek!

Batman'da inşaat fuarı 14-17 Eylül'de düzenlenecek!

Batman'da '1. İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı' yapılacağı bildirildi. 14-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar için hazırlık yapılıyor.



14-17 Eylül tarihleri arasında Batman'da "Batman 1. İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı"nın ön görüşmesi DİKA merkez binasında gerçekleştirildi. Toplantıya; fuar yetkililerinin yanı sıra, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ katıldı.



Konuyla ilgili açıklamada bulunan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, "Bölgemizin kalkınmasında önde gelen sektörlerde uzmanlaşmanın artmasının bölgemize sağlayacağı katma değerin fuarlar ile pekiştirilmesi bizleri memnun eder. Bu sayede bölgemizi ulusal ve uluslararası alanda öne çıkaracak her faaliyeti destekleme kanaatindeyiz. Bölge illerimize faydalı olacağını düşündüğümüz etkinliklerde özellikle ticari ilişkilerin geliştirilmesi hususunda Ajansımız olarak birçok alanda elimizi taşın altına koymaktayız. Fuarlar da ikili ticari ilişkilerin yanı sıra bölge içinde ve ihracatta ekonomik iş birliklerinin oluşmasını sağlayan destekleyici etkinlikler olarak önem arz etmektedirler. Batman Tarım ve İnşaat Fuarında da Ajans olarak kurumumuzu da tanıtacağımız bir stant da biz açacağız ve fuarı desteklemek için gerekli çalışmaları başlatacağız." diyerek fuarı önemsediğini belirtti.


Batman'ın sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinde 6. bölge olup, son yıllarda büyük gelişmeler gösteren ve gelecek vadeden bir il haline geldiğini vurgulayan Altındağ, "Hükümetimiz tarafından Cazibe Merkezleri Programına da dahil edilen şehrimiz, sanayi ve tarım üzerinde ciddi gelişmeler yaşamaktadır. Bu kalkınma hareketinin fuar sektörüyle de desteklenilmesi için görüş birliğinin oluştuğu toplantıda, fuara önemi yüksek katılımların gerçekleşmesi için de gerekli çabanın verilmesi gerektiği kanaatine varıldı. Arz ve talebin pazarda buluşmasını sağlayan fuarlar, teknik işbirliğinin ve geleceğe yönelik ticari ilişkilerin temellerinin atılmasını sağlamakta olup, Batman'da gerçekleştirilmesi planlanan fuardan da güzel neticeler çıkması temenni edilmektedir." diye konuştu.


Altındağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kuzey Irak ve İran'a açılan kapıların ulaşımının Batman üzerinden sağlanması ve Bitlis, Siirt, Muş, Mardin illerinin de alışverişlerinin merkezi konumunda olan şehrimizde gerçekleşecek fuarımızın, öneme haiz kurum ve kuruluşlar tarafından dikkat çekeceği ve geniş ölçekli bir katılımla destekleneceği düşünülmektedir. Bölgenin can damarı olan en önemli sektörlerden tarım ve inşaat sektörünün gidişatını olumlu yönde etkileyeceği belirtilen fuarın kırsalda yaşayan insanlarımızın da yenilikleri görüp ilgililerin de bilgi birikimini artıracağı beklenilmektedir." 



Doğru Haber


Geri Dön