20 / 04 / 2024

Batman'da inşaat yapımı yavaşlama dönemine girmedi!

Batman'da inşaat yapımı yavaşlama dönemine girmedi!

İnşaat sektörünün canlı tuttuğu Batman’da, bahar mevsimiyle birlikte yeni siteler yükseliyor. Sektör liderleri konut yapım sürecinin yavaşlamadığını vurguladı.



BATMAN’A MODERN SİTELER

Bir süredir kentte inşaat sektörünün durma noktasına geldiği yönündeki söylentilere karşın 2015 ve 2016 yıllarındaki inşaat ruhsatı sayılarında bir düşüş yaşanmadığı anlaşıldı. İnşaat sektörünün temsilcileri ise sektörde henüz bir daralma yaşanmadığını ve müteahhitlerin sektörü canlı tutmak için gayret göstererek inşaat yapımına aynı hızda devam ettiklerini kaydettiler.İnşaat malzemelerinin pahalılığı, konutlardaki yüksek fiyat ve konut satışlarındaki durgunluk gibi inşaat sektörünü yakından ilgilendiren birçok probleme rağmen Batman’da inşaat yapımı bir yavaşlama dönemine girmedi. 

GERİLEMEYEN TEK SEKTÖR

Kentin gözde semtleri olan Gültepe, Bahçelievler, Tilmerç, Çamlıtepe ile Güney Raman çevre yoluna yakın bölgelerde inşaat temellerinin ve yapımlarının sürdüğü gözlenirken, inşaat sektöründe faaliyet gösteren birçok isim de sektörün birçok olumsuz durumlara karşın canlılığını korumaya devam ettiğini söyledi. Konut satışlarında bir düşüş yaşansa da inşaat yapımının aynı hızda devam ettiğine işaret eden sektör temsilcileri konut fiyatlarında bir düşüşün yaşanmayacağı yönünde de mesajlar verdi.



Batman Çağdaş



Geri Dön