19 / 04 / 2024

Battal Yıldız: Ankara daha çok beton yığını olmamalı!

Battal Yıldız: Ankara daha çok beton yığını olmamalı!

Ankara Mühendislik Genel Müdürü Battal Yıldız, "Dikkat etmesi gereken en önemli nokta, yeşil alanların azalmaması, tersine artırılması olmalı. Ankara daha çok beton yığını haline gelmemelidir. " dedi.



Ankara'da son yıllarda çok katlı ve toplu yaşam alanları İle ilgili kentsel dönüşüm projeleri dikkat çekiyor, özellikle Eskişehir yolu, Incek, Cayyolu, Beytepe, Bağlıca, Çankaya, Yıldız, Oran, Ulus, Mamak bölgesinde yoğunlaşma, eski bina dönüşümü olarak da Bahçelievler, Emek, Maltepe, Cebeci bölgelerinde yoğunluk yaşandığını belirten  Ankara  Mühendislik Genel Müdürü Battal Yıldız, "Ayrıca Ankara'mızın çevre ilçeleri özellikle Beypazarı, Ayaş, Kayaş Elmadağ, Akyurt gibi ilçeler basta olmak , üzere dönüşüm projeleri dikkat çekiyor, İstanbul'dan sonra kentsel dönüşümden en çok faydalanan Ankara'da, tüm kurumların, müteahhitlerin ve ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, yeşil alanların azalmaması, tersine artırılması olmalı. Ankara daha çok beton yığını haline gelmemelidir. 


Türkiye'de yaklaşık olarak 20 milyon konut bulunuyor ve bunlardan 7 milyon konutun yenilenmesi ve ya güçlendirilmesi gerektiği tahmin ediliyor. Kentsel dönüşüm ile hem binanızın yenilenmesini sağlayabilirsiniz, hem de binanız deprem riskinden kurtulur. Kentsel dönüşüm rant amaçlı kullanılmaz ise hem sektörde ekonomik hareketllk sağlanacak, hem de güvenli ve modern yapılarda oturacağız. Bunun için ön yargılı olmadan ve korkusuzca yetkili kurumlara güvenip bu olanaklardan faydalanalım" diye konuştu.


Hürriyet Ankara 


Geri Dön