26 / 04 / 2024

Battalgazi Belediye Meclisi'nde imar planı görüşüldü!

Battalgazi Belediye Meclisi'nde imar planı görüşüldü!

Battalgazi Belediye Meclisi toplandı. Mevcut imar planında 7 kat olmasına rağmen Kernek Şelale Parkı'nın yanında bulunan 6 dönümlük araziye, 50 metre yükseklikte bina yapımı için istenen imar plan değişikliği talebi bir kez daha ertelendi.



Battalgazi Belediye Meclisi toplandı. Mevcut imar planında 7 kat olmasına rağmen Kernek Şelale Parkı ve Meydanı yanında bulunan 6 dönümlük araziye, 50 metre yükseklikte bina yapımı için istenen imar plan değişikliği talebi bir kez daha ertelendi. 


Yaklaşık 10 kat artış anlamına gelen ve Malatya için tarihi bir anlamı olan Kernek Meydanı'nı "Betonların arasına hapsedeceği gerekçesiyle" kamuoyunca tepki gösterilen söz konusu talebin görüşülmesi, bir sonraki meclis toplantısına bırakıldı. 


Battalgazi Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında toplandı. Ağırlıklı olarak imar konularının yer aldığı gündemin en önemli maddesini, Kernek Meydanımn yanı başına yapılmak istenen 50 metrelik bina için istenen imar plan değişikliği oluşturdu. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mimarideki ortak vizyonu yatay yapılaşma olmasına rağmen, 1. Derece Deprem Bölgesi olan Malatya'da özellikle merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt'ta dikey yapılaşma furyası tam gaz devam ederken, Kernek Meydanı'nm yanı başındaki 6 dönümlük alana yapılmak istenen 50 metrelik bina için (7 kattan 17 Kata) istenen imar plan değişikliği ertelendi. Önümüzdeki ay meclisin gündemine bir kez daha gelmesi beklenen imar plan değişikliği talebine, Gürkan başkanlığındaki Battalgazi Belediye Meclısı'nın nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. 


Yeni Malatya


Geri Dön