25 / 04 / 2024

BAU, Toprak Center'ın boş alanını kiraladı!

BAU, Toprak Center'ın boş alanını kiraladı!

Bahçeşehir Üniversitesi Toprak Center binasının boş alanlarını kiraladı. Alınan bilgilere göre BAU yeni eğitim dönemi için hazırlıklara başladı.



Bir dönem Toprak Holding'e ait olan Toprak Center 2013 yılında Tasarruf mevduatı Sigorta Fonu tarafından  Ankara  merkezli bir inşaat şirketine 120 milyon TL'ye satılmıştı. Beşiktaş Yıldız'da yer alan binada bir dönem Para Dergisi olarak biz de yer aldık. Şu anda halen bazı katlarında Atv, Ahaber ve tematik kanallar yer alıyor. Bina büyük bir alana sahip olduğu için başka kiracılar da bulunuyor. 


Toprak Center Binası'nın, dört kat kapalı garajı ve 14 asansörü bulunuyor. Ön tarafı Ihlamur Yıldız Caddesi'ne, arka tarafı ise Yıldız Caddesi Bekçi Sokak cepheli, kent manzaralı ve iskânı bulunuyor. Binaların temel yapısı müsait olduğundan her bir bloka ayrı ayrı altışar kat çıkılabileceği, binaların her biri veya her ikisinin otel veya iş merkezi olarak kullanılabileceği ihale döneminde konuşulmuştu. Toplam 18 kattan oluşan bina zemin kattan itibaren A ve B blok olarak adlandırılan iki ayrı blok şeklinde yükseliyor. 7 bin 702 metrekare alan üzerinde kurulu bulunan plazada A ve B blokta her katın bin 375 brüt kullanım alanı bulunuyor. Bu binayla ilgili geçen hafta kulağımıza yeni bilgiler geldi. 


Duyduğumuza göre, Bahçeşehir Üniversitesi binanın boş alanlarını kiralamış. Yeni eğitim dönemi için hazırlıklara başlamış. Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş İskele bitişiğinde de bir kampüsü var. Burası devam edecekmiş. Toprak Center, üniversitenin Beşiktaş'taki ikinci kampusu olacakmış. Hangi bölümlerin bu binada eğitim vereceği henüz netleşmemiş. Kısa sürede netleşecekmiş... 


Para Dergisi


Geri Dön