28 / 03 / 2024

Bauhaus: Türkiye'ye 500 milyon Euro yatırım yapacağız!

 Bauhaus: Türkiye'ye 500 milyon Euro yatırım yapacağız!

Avrupa'nın 15 ülkesinde 270 mağaza ile hizmet veren yapı marketler zinciri Bauhaus, Türkiye'de büyümesini sürdürüyor



Perakende devi, 9'uncu mağazasını Antalya'da açtı. Bauhaus Türkiye Genel Müdürü Erol Yelmer, her yıl iki mağaza açarak, 10 yılda 500 milyon Euro yatırım ve 10 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 


Türkiye'ye güven duyduklarını ve her yıl büyümeye devam ettiklerini belirten Yelmer, "Avrupa'daki şubelerimiz içinde son 10 yıldır kârlılık ve büyümede ilk sıradayız. Türkiye'de çok dinamik bir pazar var. Sektör büyümeye açık. Yapı marketçileri olarak daha çok iş yaparız." dedi. Açtıkları her mağazanın 14-15 bin metrekare satış alanına sahip olduğunu dile getiren Yelmer, satışa sundukları 120 bin çeşit ürünün çoğunluğunu iç piyasadan tedarik ettikleri bilgisini verdi. Yapı marketlerinin birbirine saygılı ve hizmetle ön plana çıkma gayreti içinde olduğunu ifade eden Yelmer, şöyle devam etti: "Antalya'ya geldik inceledik, böyle bir ihtiyaç olduğunu gördük. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Antalya'da ikinci bir şube için çalışmalara başlayacağız. Her yıl iki şube açma hedefimiz var. İstanbul, Ankara, Bursa ve Antalya'da mağazalarımız var. Yakında İzmir'e de açacağız."


Yatırım yaptıkları bölgelerde küçük ve orta ölçekli kuruluşlardan mal ve hizmet temin etmeyi ilke edindiklerini dile getiren Genel Müdür, ayrıca yerli üretici firmaların Avrupa'daki Bauhaus şubelerine kaliteli ürünleri ihraç etmelerine de her türlü desteği verdiklerini kaydetti. Yelmer, "Türkiye'de hizmet vermeye başladığımız yıllarda satışa sunduğumuz ürünlerin yüzde 70'i yabancı, yüzde 30'u yerli üretimden oluşuyordu. Şimdi ise Bauhaus şubelerindeki ürün çeşidinin yüzde 35'i yabancı, yüzde 65'i yerli." bilgilerini verdi. Bunun Bauhaus'un Türkiye'nin geleceğine olan güveninin bir teminatı olduğunu vurgulayan Yelmer, şöyle konuştu: "Bauhaus Türkiye yönetimi olarak kurumsal bir geleneğimizi Kepez şubesinin açılışında ilk kez kamuoyuyla paylaştık. 52 yıllık Bauhaus şirketinin, her şubesinin açılışında; şubeyi hizmet verecek hale gelene kadar hazırlayan ekip, o şubeyi yönetecek ekibe ve işletme müdürüne, şubenin anahtarını temsilen büyük bir anahtar teslim eder." Antalya Kepez'de açılan Bauhaus, 14 bin metrekare satış alanında, 28 ayrı mal grubunda 120 bin ürün çeşidiyle hizmet veriyor.


Şaban Gündüz / ZAMAN


Geri Dön