26 / 04 / 2024

bauMax, Türkiye yatırımını öne çekti

bauMax, Türkiye yatırımını öne çekti

Dokuz ülkede, hizmet veren yapı market mağazası bauMax, Türkiye'deki yatırımlarına öncelik erecek. bauMax, Başkanı Martin Essl, bauMax'ın faaliyet gösterdiği sektörde  ''Avrupa'nın bilinirliği en yüksek firması'' olduğunu belirtti



Dünya genelinde 153 yapı marketi bulunan bauMax, Ukrayna ve Sırbistan pazarına girmeyi erteleyerek Türkiye'deki yatırımlarına ağırlık verecek.

Dokuz ülkede, hizmet veren yapı market mağazası bauMax, Türkiye'deki yatırımlarına öncelik erecek. bauMax, Başkanı Martin Essl, bauMax'ın faaliyet gösterdiği sektörde  ''Avrupa'nın bilinirliği en yüksek firması'' olduğunu belirtti.

30 yıl önce faaliyetine Avusturya'da başlayan bauMax'ın, bugün 11 bin çalışanı, 9 ülkede 153 mağazasıyla ''uluslararası bir aile firması'' olduğunu anlatan Essel, 2010 yılı cirolarının 1.5 milyar euro olarak gerçekleştiğini söyledi.

3 bin kişiye iş

Essl, 12 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de istikrarın korunmasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Türkiye harika bir ülke, geçen yıl iyi iş yaptık. Türkiye'de Samsun,  İzmir  ve İzmit mağazalarında 500 kişiye iş imkanı sağladık. Bu mağazadaki ürünlerimizin yüzde 75'ini Türkiye'den tedarik ediyoruz. Avrupa'da 2,5-3 ayda tedarik edeceğimiz bir malı, Türkiye'de 3-4 günde sağlıyoruz."

Siyasi ve ekonomik istikrardan dolayı Ukrayna ve Sırbistan pazarına girmeyi ertelediklerini ifade eden Essl, Türkiye'deki yatırımlara ise ağırlık verme kararı aldıklarını bildirdi. Essl, "10 yıl içinde 30'u Türkiye'de çeşitli ülkelerde 72 bauMax mağazası açmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki  mağazalarda 3 bin kişiye istihdam sağlamayı planladık" diye konuştu.

Türk halkının isteği farklı

Martin Essl, firmasının Avusturya'nın yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Slovenya, Hırvatistan, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'de yapı, teknik, ev ve bahçe ürünleriyle, araç gereçlerini ''her gün en ucuz fiyat'' kavramıyla müşterilerine sunduklarını dile getirdi.

Bazı ürünleri müşterilerine sorarak ürettiklerini açıklayan Essl, ''Türk insanının isteğiyle diğer ülkelerdeki istekler çok farklı. Türk halkı, kendine özgü ürün kullanmıyor. Türkiye'deki sattığımız bir çok ürünün montajını da biz yapıyoruz''dedi.

Bugün


Geri Dön