24 / 04 / 2024

Baumit Avrupa’da Yılın Dış Cephesi'ni seçti!

Baumit Avrupa’da Yılın Dış Cephesi'ni seçti!

Baumit, “Baumit Life Challenge 66” yarışması ile bir ilke imza atarak Avrupa’nın en geniş kapsamlı dış cephe yarışmasını gerçekleştirdi. Yarışmada büyük ödülü, ayrıca iki kategoride daha birinci olan İspanya kazandı.



Cephelerin %66’sı Baumit ürünlerinin kullanılabileceği ve çeşitli tasarımların yapılabileceği alanlardır. Sıvalar, dokulu yüzeyler, renkler ve cam ya da beton gibi malzemelerle yapılan tüm kombinasyonlar dış cephe tasarımını farklılaştırıyor ve cepheleri birer sanat eserine dönüştürebiliyor. Aslında tam da bu %66’lık oran içinde yaratıcılık, her türlü zenginliğe son derece açık.

 

Baumit’in bu bakış açısı ile gerçekleştirdiği “Life Challenge 66"ya Baumit’in bulunduğu 30 ülke içerisinden Türkiye’nin de yer aldığı 21 ülke; Müstakil konut, apartman, konut dışı yapı, ısı yalıtım tadilatı ve tarihi renovasyon kategorileri olmak üzere 5 kategoride, toplamda 237 ile proje ile başvurdu.

 

Projelerin seçimi için mimarlardan oluşan uluslararası bir jüri komitesi oluşturuldu. Türkiye’den Erginoğlu & Çalıșlar Mimarlık ofisi kurucu ortaklarından Kerem Erginoğlu’nun da jüri üyesi olduğu 15 kişilik komite, internet üzerinden online olarak oylama gerçekleştirdi ve Life Challenge Ödülü için 13 farklı Baumit ülkesinden 30 projeyi final için seçti.

 


Final gecesi, 12 Haziran tarihinde Viyana MAK sanat müzesinde gerçekleştirildi.


Seçimi yapan uluslararası jüri, beş ayrı kategoride Baumit Life Challenge Ödüllerinin birincisini belirledi. Kazanan projeler 12 Haziran akşamı Viyana Uygulamalı Sanatlar Müzesi’nde (MAK Museum) düzenlenen Baumit Life Challenge Gala Gecesi ile tüm davetlilere ilan edildi.


15 mimardan oluşan jüri, Madrid/İspanya’dan Untercio Mimarlık tarafından tasarlanmış olan “Vallecas 47” apartman konut projesini Baumit Challenge 66 ödülüne layık gördü.


Robert Schmid ödül töreninin açılışında “Baumit Life Challenge 66 – en ekonomik şekilde, hem tasarım hem de uygulama pratiğine uygun olarak etkileyici dış cepheler yaratılabileceğini gösteren en güzel örnekleri bir arada sunuyor” şeklinde konuştu.



Geri Dön