28 / 03 / 2024

Baumit Zemin Sistemleri, alanları geleceğe taşıyor!

Baumit Zemin Sistemleri, alanları geleceğe taşıyor!

100 yılı aşkın bir süredir kuru harç üretiminin vermiş olduğu uzmanlıkla geliştirilen Baumit Zemin Sistemleri, kullanıldığı alanları geleceğe taşıyacak şekilde formüle ediliyor.



100 yılı aşkın bir süredir kuru harç üretiminin vermiş olduğu uzmanlıkla geliştirilen Baumit Zemin Sistemleri, kullanıldığı alanları geleceğe taşıyacak şekilde formüle ediliyor. Komple bir sistem sunan Baumit zemin sistemleri, standardize edilmiş ürün kaliteleri ile her türlü zemine hızlı uygulama ve yüksek performans avantajı sunuyor.

 

Rahat işlenebilen, şekillendirilebilen ürünler 

Kullanım alanına göre uygulama esnasında rahat işlenebilir ve şekillendirilebilir ürünlere ihtiyaç duyulur. Üretilen çimento esaslı zemin sistemleri ürünleri, plastik kıvamı ile rahat şekil verilebilen, katılaştığı zaman ise dayanım kazanarak uzun ömür ve sağlamlık sunan ürünlerdir.

 

Özellikle alışveriş merkezleri, iş merkezleri, karma projeler için tercih edilen Baumit zemin şapları, yoğun yüke maruz kalan zeminler için ideal seçenekler sunuyor. Genel kullanım amacı ile geliştirilen E225 ve E160 zemin şapları, şantiye karışımlarına göre daha yüksek performans gösteriyor. Projeler için makine ile hızlı uygulama sağlayan E225 zemin şapında, ambalajlı olması nedeni ile minimum ürün kaybı yaşanıyor. C20-F5 sınıfı bir ürün olan E225, tüm uygulamalarda herhangi bir katkı maddesi ilavesine gerek kalmaksızın uygulanabiliyor.

 

Yüksek mukavemet 

Zemin sistemlerinin çimento esaslı şap ürünleri Baumit E160 ve Baumit E225 projelerde kullanılmak üzere geliştirilmiş, maksimum performansın sürekli sağlanabildiği, farklı iki basma dayanımına sahip ürünlerdir.

 

Şantiyede manuel olarak hazırlanan kum, çimento karışımı şaplarda ise istenilen basma ve eğilme dayanımının sürekli aynı değerlerde sağlanması pek olası değildir. Ayrıca şantiye karışımı üretilen şaplarda kullanılan kumun menşei de çok önemlidir. Barındırdığı tuz oranı elde edilecek mukavemet değerlerini ciddi ölçülerde değiştirmektedir. Baumit, taş ocaklarından temin ettiği doğal taş agregayı kendi taş kırma ünitelerinde öğüterek, istenilen tane boyutu ve şekillerde üretiyor. Böylece E160 ve E225 ürünlerinin performans değerleri sürekli izlenebilir olarak projelere sunuluyor. Her noktada yüksek kalite sunan E160 zemin şapı, iç ve dış mekânlarda kullanılabiliyor.

                   

C16-F4 sınıfı bir malzeme olan E160, yerden ısıtmalı döşemeler ve ıslak hacimler için de kullanılabiliyor. Küçük metrajlarda hazırlanabilen ve kullanım kolaylığı sunan ürünün bir avantajı da paletli olarak depolanabilmesi.

 

Baumit Hazır Beton ürünleri sadece ev değil, bahçe uygulamalarında da kullanılabiliyor. Beton B20 ve Beton B30 ürünleri, yüksek mukavemetli ve dona karşı dayanıklı olmalarından dolayı hem küçük hem de büyük alanlarda tercih edilebiliyor. Özellikle beton santrallerinin girmesinin sıkıntılı olduğu alanlarda, alışveriş, iş merkezi ya da konut projelerinde sıklıkla kullanılıyor. Ürünlerin hazır ambalajlı olması kolay taşınmasını sağlayarak kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Ambalajlı ürünlerde pazarın en yüksek basma kuvvetine sahip Beton B30, sadece dolgu amaçlı değil, üzerinde gezinilen yüzeylere de uygulanabiliyor. Ayrıca paletli depolama avantajı da sunuyor.

 

Sıfır çatlak 

Baumit’ in iç mekân zeminlerinde kullanılmak üzere geliştirdiği Kendinden Yayılan Zemin Şapı Nivello Quatro, 20 mm’ye kalınlığa kadar tek seferde uygulanabiliyor ve ürün döküldükten 3-4 saat sonra üzerinde yürünebiliyor. Oluşturduğu homojen üst yüzey ve “sıfır” çatlakla 72 saat (5 mm kalınlık için) içerisinde üzerine döşeme yapılmasına olanak sağlıyor.

 

Referanslar:

Acıbadem Ünüversitesi, Ataşehir

İstanbulum

Maslak 42

MedicalPark Ankara

NEF Merter

Nida Kule 

Özdilek AVM

Quasar İstanbul

Rönesans Tower

Soyak Kristal Kule

Zorlu Center


Geri Dön