29 / 03 / 2024

Baumit’in en çok tercih edilen sistemi: Star Isı Yalıtım Sistemi!

Baumit’in en çok tercih edilen sistemi: Star Isı Yalıtım Sistemi!

Baumit, gerek yeni konut, ofis, AVM, hastane, otel, yurt, vb. projelerine; gerekse renovasyon projelerine ısı yalıtım sistemlerinin yanı sıra su yalıtım ürünleri, karo yapıştırıcıları ve özellikle otopark alanları için sıva sistemleri ile her alanda çözüm



 Renovasyonlarda dış cephe ısı yalıtımı, enerji tasarrufu avantajı ile birlikte dış cephe görünümünün değişimi açısından yapılan yenileme çalışmalarının başında geliyor. Baumit’in Star Isı Yalıtım Sistemi, bu alanda en çok tercih edilen sistemi. Star Sistem hem yeni yapılarda hem de ısı yalıtım tadilatlarının en köklü Baumit sistemi olarak da biliniyor. Eşsiz bir esneklik ve darbe dayanımı özelliğine sahip sistem içerisinde bulunan Baumit StarTherm, gri yalıtım plakası olarak beyaz plaka ile karşılaştırıldığında %20 daha yüksek yalıtım performansı sağlıyor. Baumit’in Pro Sistemi de yine en iyi fiyat/performans oranını bir araya getiren ve projeler için en ekonomik optimum koruma ve maliyet bilinci yaratan bir diğer ürünü.

 

Islak hacimlerde fayans, seramik ve benzeri karo uygulamaları yapmadan önce su yalıtımının sağlanması son derece önemli. Bu nedenle iç mekanlardaki banyo, tuvalet veya duş gibi ıslak hacimlerin su yalıtımı için; dış mekanlarda süs ve yüzme havuzları, su depoları gibi alanlardaki su yalıtımı için doğru ürünlerin seçilmesi gerekiyor. Bütün kullanım amaçları göz önünde bulundurularak oluşturulan Baumit ürünleri su yalıtımı uygulamalarında güvenle kullanılabiliyor. Baumit, Protect 2K ve Protect 2K Elastic ürünleri tüm yapılarda, iç ve dış cephelerde, zeminde ve duvarda kullanılabiliyor. Çift bileşenli su yalıtım malzemesi olarak sunulan ürünler aynı zamanda içme suyu depolarında da güvenli kullanım sağlıyor.

 

Baumit karo yapıştırıcıları ve derz dolguları, her alt yüzey ve fayans boyutu için profesyonel çözümleri bulunuyor. Flex grubunda sunulan iç ve dış mekan kullanımlarına uygun ürünler, polimer modifiye dolguları içeren, su geçirimsizlik ve donmama özelliği geliştirilmiş ve düşeyde tutunma özelliği artırılmış olarak sunuluyor. Bu grupta yer alan ve özellikle mermer gibi ağır taşların yapıştırılmasında kullanılabilecek flex (esnek) yapıştırma harcı olan FlexMarmor, bembeyaz rengi ile cam tuğla, açık renk mermerler, doğal taşlar ya da mozaik uygulamalarında rahatlıkla tercih edilebilen bir ürün. Flex grubunun bir diğer üyesi olan FlexTop, ağır karolarda seramik üzeri seramik yapıştırma özelliği ile ıslak hacimlerde de kullanım özelliğine sahip. FlexUni ise özellikle renovasyonlarda mevcut fayansı kırmadan, fayans üstü fayans uygulamasında kullanılabiliyor.


Baumit, iç mekanlarda tercih edilebilecek ürünlerini ise Basic, Pro ve Bianco olarak öneriyor. C1TE sınıfı Pro, seramiklerin iç mekanda zeminde ve duvarda yapıştırılmasında kullanılıyor. Çalışma süresi uzatıldığı için uygulama esnasında kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Baumit derz dolgu ürün grubunda ise 24 farklı renk seçeneği bulunuyor. Yerden ısıtma sistemine sahip mekanlarda rahatlıkla uygulanabiliyor.


Gaz beton, tuğla ve beton zeminlerin tamamına kolaylıkla uygulanabilen Baumit iç ve dış yüzeyler için makine sıvaları, üstün performanslı teknik özellikleri sayesinde zamandan ve işçilikten tasarruf sağlıyor. Bu nedenle Baumit sıva sistemleri, pek çok saygın AVM ve konut projelerinin de tercihi. Baumit sıva ürünleri içinde özellikle Primo1 iç mekanda kaba sıva olarak en yüksek fiyat-performans seviyesine sahip ürün olması, MPA 35L gazbeton duvarlar üzerine ön serpmesiz uygulama imkanı vermesi ile ve GlemaBrillant çimento esaslı saten macun olması sebebi ile ön plana çıkıyor.

 


Geri Dön