19 / 04 / 2024

Bayburt SGK binası açılışı yapıldı!

Bayburt SGK binası açılışı yapıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çeli, Bayburt SGK binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşa daha derli toplu ulaşması için kurumların 5-6 yıl önce birleştirildiğini anımsattı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Dünya borçlarla, krizlerle boğuşurken biz yatırımlarımıza, hizmetlerimizdeki kaliteyi geliştirerek devam ediyoruz" dedi.


Bakan Çelik, Bayburt SGK binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşa daha derli toplu ulaşması için kurumların 5-6 yıl önce birleştirildiğini anımsattı.


Türkiye'nin dört bir tarafına modern kurum binaları yaptıklarını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:


"Bu binaları vatandaşlarımız daha güzel hizmetler alsın diye yapıyoruz. Dünya borçlarla, krizlerle boğuşurken biz yatırımlarımıza, hizmetlerimizdeki kaliteyi geliştirerek devam ediyoruz. Türkiye batıya bakarsanız gelişen, güzel bir ülke. Doğumuza bakarsanız da çok çok mesafe almış güzel bir ülke. Ülkemizin kıymetini bilelim. İstikrarın kıymetini bilelim. Bu gelişmeleri daha da sürdürmek için canla başla çalışmalıyız."


Çelik, genel sağlık sigortası ile ilgili de şu bilgileri verdi:


"Türkiye'de gelir testine girmeyen 5 milyon 300 bin vatandaşımız gelir testini yaptırsın. Fakirse sağlık giderlerini devlet karşılayacak. Fakir değilse ne kadar prim ödeyecekse o kadar prim ödeyerek herkes genel sağlık sigortasından yararlansın diyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıktan yararlanmaları için açtığımız bu kapıdan herkesin istifade etmesini istiyoruz."


Bakan Çelik, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mete Memiş ve beraberindekilerle, SGK İl Binasının açılış kurdelesini keserek, binayı gezdi.


Çelik, daha sonra Vali Ünlüer ve Belediye Başkanı Memiş'i de makamlarında ziyaret etti.

AA


Geri Dön