28 / 03 / 2024

Bayburt'ta asfaltsız yol kalmayacak!

Bayburt'ta asfaltsız yol kalmayacak!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, şehrin altyapı sorununun tamamen sona erdiğini belirtti. Memiş, 2017 yılı Ekim ayı itibariyle Bayburt merkez ana arterlerde kesinlikle asfaltı, kaldırımı yapılmamış yolun kalmayacağını söyledi.



Belediye Başkanı Mete Memiş, şehrin altyapı sorununun tamamen sona erdiğini belirterek, üstyapı çalışmalarının da Nisan ayı içerisinde başlanacağını söyledi. “2017 yılı Ekim ayı itibariyle Bayburt merkez ana arterlerde kesinlikle asfaltı, kaldırımı yapılmamış yolumuz kalmayacak” diyen Başkan Memiş, 40 yıllık sorunun çözümünde vatandaşın gösterdiği hoşgörüye özellikle teşekkür etti.


Bayburt basını ile 15 Temmuz Şehitler Parkı’ndaki Tandır Evi’nde bir araya gelen Belediye Başkanı Mete Memiş geride bıraktığı 3 yıllık görev süresini değerlendirdi.


Şehrin 40 yıllık sorunu altyapı ve üstyapı ile ilgili çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Başkan Memiş, son günlerde Bayburt gündemin sıkça dile getirilen öğrenci bursu konusuna açıklık getirdi. Memiş, öğrenci bursu ilk taksitinin 10 Mart itibariyle yatırılacağını söyledi.


Kentsel dönüşümde gelinen son nokta, tarım yerleşkesi, Kaleardı mahallesinde hayata bulacak olan park, kapalı halk pazarı ve şehir merkezindeki kapalı otopark çalışmalarından bahseden Memiş, yıllık en az 750 bin dolar Bayburt Belediyesi’ne kar getirecek Güneş Enerji Projesi’nde ise üretimin başladığını belirtti.

Memiş’in açıklamalarında satırbaşları şöyle:


Altyapı


Seçime girdiğimizde Bayburt’umuza vaat ettiğimiz projelerin bir kısmını bitirdik. Bazıları başlandı ve yapımı yarılandı. 2017 yılı itibariyle ihaleleri yapılanlar var. Bir kısmının da önümüzdeki 2 haftalık süre içerisinde yani mart ayı bitmeden ihaleleri tamamlanacak. Bunlardan en önemlisi bir şehrin kent olma noktasında değişmezi alt yapı probleminin çözülmesi. Bekir Bey ile başlayan alt yapı çalışmaları Hacı Ali Bey ile devam etmiş hatta kanalizasyon ihalesi de onun döneminde yapılmıştı. Nasip bize imiş 30 Mart 2014’te alt yapı çalışmalarına başladık ve 2016 yılı sonu itibariyle de tamamladık.

Aslında yüzde 100’ü bitti ama hem içme suyu hem kanalizasyon için arıtma zaten 2 yıldır faaliyette. Bunlarda hemen hemen dememizin sebebi şu ‘Ne olursa olsun Bayburt’ta 350 kilometreye yakın bir kazı çalışması yapıldı. 150 kilometre içme suyu için, kanalizasyon için ise 120 kilometre boru döşendi. İlla ki bunların aksayan tarafları olacaktı. Bu sene kış mevsiminin ağır geçmesi bizim bu çalışmalarımızı etüt etmemiz adına da iyi bir fırsat oldu. Suların ev bağlantılarında, derin olmayan kazıların olduğu yerlerde donma vardı. Bir takım hataların olabileceği düşünülüyordu ve bunlar tespit edildi. Bayburt’ta su arızalarının özellikle don arızalarının hepsi şu anda bilgisayarımızda kayıtlı. İnşallah bunlarında kontrolü yapılmış oldu. 2017 baharında yani önümüzdeki günlerde bunlarında kontrolü yapılacak. Kanalizasyon yine aynı. Çok şükür bugün Çoruh temiz pırıl pırıl akıyor. Çoruh’a Bayburt şehir merkezinden hiçbir noktadan kanalizasyon karışmıyor. Bu tabi ki Bayburt için çok önemli bir şey.


Üstyapı


Alt yapısı tamamlanan şehrin üst yapısının tamamlanması gerekiyordu. 2016 Nisan’da üstyapının ihalesi yapıldı, iki etaplı olarak düşünmüştük. Birinci kısım ihale tamamlanmıştı. 15 Temmuz’un o sırada gelmesi, biraz bizim kontrollü olmamız nedeniyle gecikme oldu. Toplamda yüzde 20’lik bir kısım tamamlandı. İnşallah 2017 yılı sonu Ekim ayı itibariyle Bayburt merkez ana artellerde kesinlikle asfaltı, kaldırımı yapılmamış yolumuz kalmayacak. Burada şu önemli; kesinlikle yolar kazılacak. Profesyonel bir asfalt çalışması olacak. Büyük şehirlerde gördüğümüz bir asfalt nasıl atılırsa o şekilde, bazı yerlerde 9, bazı yerlerde 3 santimetre ve alt zemini de ona göre yapılacak. O zaman Bayburt bu anlamda problemleri bitmiş bir şehir olacak.


Ağaçlandırma


“Bu çalışmayla eş zamanlı olarak şehrin ağaçlandırılması, orta refüjlerin, yol kenarlarının özellikle Bayburt için kentin 3 girişi Erzurum, Erzincan Trabzon bu üç giriş ve bunun yol güzergâhları Ankara’da İstanbul’da gördüğümüz özellikle havaalanlarından çıkışta olan şekliyle Bayburt’u bir peyzajla ağaç ve yeşil bitki ötüşüyle buluşturacağız. Bu konuda Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden destek alacağız. Bunu da Nisan ayında başlatacağız.”


Milliyet


Geri Dön