26 / 04 / 2024

Bayim Olur Musun Fuarı kendi alanında rekor kırdı!

Bayim Olur Musun Fuarı kendi alanında rekor kırdı!

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı' kendi alanında rekorlara imza attı. 2014'te fuara 277'si yerli 23'ü yabancı 300 firma katılırken rakamlar bu yıl 330'u yerli, 35'i yabancı 365'e ulaştı.



BU yıl 13'üncüsü düzenlenen 'Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı' kendi alanında rekorlara imza attı. 2014'te fuara 277'si yerli 23'ü yabancı 300 firma katılırken rakamlar bu yıl 330'u yerli, 35'i yabancı 365'e ulaştı. 2014'te 27 bin 400 ziyaretçisi olan fuarı bu yıl 29 bin 326 kişi ziyaret etti. Fuarın önemli özelliklerinden biri de muazzam bir iş hacmi yaratması olarak değerlendiriliyor. Bu doğrultuda katılımcı firmaların binlerce franchise, bayilik sözleşmeleri imzaladıkları belirtiliyor. Medyafors Fuarcılık ve UFRAD'ın (Ulusal Franchising Derneği) işbirliğiyle organize edilen fuar Coldwell Banker Türkiye ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

 

Medyafors Fuarcılık Genel Müdürü Ayçan Helvacıoglu, "Dört gün açık kalan fuar süresince firmalar iş bağlantıları yaptılar. Fuarı 30 bin'e yakın kişi ziyaret etti" dedi. Fuarın istihdam oluşturma ve yeni iş alanları yaratma konusunda ekonomiye önemli katkılar sağladığını belirten Helvacıoglu sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok sayıda girişimci bu fuar sayesinde kendi işlerini kurarak patronluğa ilk adımı attı ve atıyor. Fuara Ortadoğu, Uzakdoğu, Balkanlar, ABD, Avrupa Birliği ve Türk Cumhuriyetleri'nden katılan yatırımcılar pek çok anlaşmaya imza atarak verimli bir fuar dönemi geçirdiler." UFRAD Başkanı Mustafa Aydın ise, 'Türkiye bugün 43 milyar dolarlık franchise hacmine sahip bir ülke haline geldi. Bunun en kısa sürede 50 milyar dolara yükselmesini bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı. 


Fuarın açılışına, Malezya Ticaret Bakanı Hamzah Bin Zainudin'in yanı sıra Avrupa Franchise Federasyonu Başkanı Guy Gras ve çok sayıda yetkili katıldı. 


Para


Geri Dön