26 / 04 / 2024

Bayındır Hacı Sinan Cami ve Külliyesi restore ediliyor!

Bayındır Hacı Sinan Cami ve Külliyesi restore ediliyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bayındır'da yapılan restorasyon çalışmaları ve yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulundu, Vali Toprak'a restorasyonu gerçekleştirilen 'Hacı Sinan Camii ve Külliyesi' hakkında bilgi verildi




İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bayındır'da Valilik desteği ile yapılan restorasyon çalışmaları ve yapımı devam eden Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Toprak'ı Bayındır ilçesindeki incelemelerine, Bayındır Kaymakam Vekili Muhammet Usame Soysal, Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği ve teknik ekip ile diğer ilgililer eşlik etti. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğünde olan ve  İzmir  Valiliğince verilen maddi restorasyon desteği ile Bayındır Belediyesi aracılığı ile restorasyonu gerçekleştirilen 'Hacı Sinan Camii ve Külliyesi' hakkında Vali Toprak'a bilgi verildi.


Çalışmaları yerinde inceleyen ve Külliyenin batısında yer alan hamam ile ilgili de bilgiler alan Vali Toprak; "Burada önemli olan bu kültürel kimliği koruyabilmek. Tarihi eserler, binalar ve tarihi yapılar bir şehrin kimliğidir, benliğidir. Bayındır'ın tekrar tarihi tescilli kimliğine kavuşması için restorasyon çalışmalarını önemsiyoruz. Bayındır'ın simgesi olan tarihi külliyenin restorasyonu bittiğinde, külliyeyi ecdadımızın bize bıraktığı bir şekilde gelecek nesillere bırakacağız" dedi.


Vali Toprak, "Valilik Kültürel eserleri destek kaynağından 2,5 milyon lirayı Bayındır Belediyesine kaynak sağladık. Bu çerçevede Sinanpaşa Camii ve Külliyesinin restorasyonu gerçekleştiriliyor, bugün yaptığım inceleme ve denetlemede şadırvanda bazı eksiklik ve düzeltilmesi gereken konular tespit ettik" dedi.


Vali Toprak, Bayındır İlçesindeki Sinanpaşa Külliyesi içinde yer alan tarihi Hamamı da inceledi bu eseri Sinanpaşa Camii ve Külliyesi ile bir bütün olarak görmek istediğini söyledi. Sokak sağlıklaştırılması ve restorasyon destek talebinde bulunulan tarihi çarşıyı da gezen Vali Toprak, Bayındır Kaymakam Vekili Muhammet Usame Soysal ve Bayındır Belediyesi görevlilerinden çarşı ile ilgili bilgi aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen ve yapımı devam etmekte olan Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunan Vali Toprak'a Valilik YİKOB yetkilileri tarafından bilgi verildi.


Yeni Asır


Geri Dön