29 / 03 / 2024

Baymak Lectus duvar tipi yoğuşmalı kazanlar yüzde 30 daha verimli!

Baymak Lectus duvar tipi yoğuşmalı kazanlar yüzde 30 daha verimli!

Lectus duvar tipi kazanlar sağladığı yakıt tasarrufu, düşük emisyon değeri, doğalgaz ve LPG ile kullanım olanağı, Premix teknolojisi, RVS kontrol paneli ve kompakt ölçüleri ile eski tip kazanlara oranla %30 daha verimli performansa sahiptir.



Lectus Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlar tüm bu özellikleri sayesinde Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında hazırlanan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği”  gereğince, 2000 m2’nin üzerindeki yeni yapılan binalarda merkezi ısıtma sistemi kullanımı zorunluluğu için tüketicinin ihtiyacını tam olarak karşılamaktadır.


Lectus 65, 90 ve 115 modelleri ile kapasite seçiminde esneklik sağlamanın yanında %111,3‘e varan kazan verimliliği ile yakıt tasarrufunu en üst noktaya taşır. Premix (ön karışım) teknolojisine sahip Baymak Lectus, bu teknoloji sayesinde bir birim gaz için eşit düzeyde havayı alıp önceden karıştırmakta ve böylece ideal yanma sağlamaktadır. Premix teknolojisi ile modülasyonlu fan grubunun sağladığı doğru hava gaz dengesi Lectus’un enerji tüketiminde fark yaratmaktadır.


Doğalgaz ve LPG ile kullanıma uygun Lectus yoğuşmalı kazanlar, yüksek verim sağlarken, düşük emisyon değerleri ile de çevre dostu çözümler sunmaktadır.


Baymak için özel olarak üretilen RVS, kaskad kontrol paneli 15 adede kadar yoğuşmalı Lectus kazanların tam otomasyona bağlı olarak kontrol edilebilmesini aynı zamanda her kazanın kendi içinde modüle edilebilmesini de sağlamaktadır. Geniş bir zon kontrol cihazı olan RVS kaskad kontrol paneli, kazanları ihtiyaç kadar çalıştırmaktadır. Binanın anlık ihtiyacına uygun sayıda kazanın devreye girerek ısı ihtiyaçlarına cevap vermesini sağlayan bu sistem aynı zamanda kazanları sıralı çalıştırmakta bu sayede kazanların hepsinin eşit kullanımını sağlamaktadır.


Lectus Yoğuşmalı Kazanlar, TS, EN ve CE belgeleri, ile ISO 9001 kalite belgesine sahiptir. Baymak Lectus Yoğuşmalı Duvar Tipi Kazanlar, boyutları ile de fark yaratmakta 500x500x750 (GxDxY) boyutları ile yer tasarrufu sağlayarak beklentileri tam anlamıyla karşılayan sistemlerdir. Lectus yoğuşmalı kazanlar Al-Mg-Si döküm eşanjör, paslanmaz fiber kaplı brülör grubu, premix yanma grubu, gaz valfi ve kullanım kolaylığı sağlayan geniş LCD ekrandan oluşmaktadır. Lectus yoğuşmalı kazanlar yüksek performansında dahi 45 desibel ile düşük ses seviyesine sahiptir.


Tüm servis hizmetleri ile cihaza önden açılan kapağı sayesinde montajı sağdan, soldan ve arkasından sıfır olarak yapılabilmektedir.


Lectus yoğuşmalı kazan Baymak’ın “çevreye duyarlı ürünler” vizyonunu tam anlamıyla karşılayan bir cihazdır. Lectus kazanlarda emisyon değerleri, normal kazanlardaki yanmaya göre yüzde 80 daha az CO2 gazı salınımı yapar. Bu oran NOX gazında ise yüzde 90’a ulaşır. CO2’de ise yüzde 20 daha az emisyon değeri sağlar


Lectus’un kullanıldığı bazı projeler

Türkiye genelinde birçok yeni projede Baymak Lectus kazanlar tercih edilmiştir.  Grey Yapı – Trendist, Bac Yapı - Prestige Park, Saral İnşaat, Türköz inşaat - Petkim Projesi, İnanlar İnşaat - Terrace Mix Projesi, Emlak Konut - 3.Etap, Kent Konut - 5.Etap, Doğa Evleri, Kirazpınar



Geri Dön