18 / 04 / 2024

Bayraklı Belediyesi'nin 2016 bütçesi kabul edildi!

Bayraklı Belediyesi'nin 2016 bütçesi kabul edildi!

Bayraklı Belediyesi'nin 2016 bütçesi kabul edildi. AK Parti Grubu adına konuşan Çağlar Haspolat, "2016 mali bütçesini incelediğimizde Bayraklı halkına yakışır sosyal hizmetlerin bu bütçe ile gerçekleştirilemeyeceği anlaşılmaktadır" dedi




Bayraklı Belediyesi 2016 bütçe görüşmelerinde AK partili üyeler ret oyu kullandı. Bütçe oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti Grubu adına konuşan Çağlar Haspolat, "2016 mali bütçesini incelediğimizde Bayraklı ve Bayraklı halkına yakışır sosyal hizmetlerin bu bütçe ile gerçekleştirilemeyeceği anlaşılmaktadır. Tamamı asli görevlerden oluşmaktadır. Bu bütçeyle çağdaş şehircilik anlayışının ilçeye gelmeyeceği anlaşılmaktadır" dedi. 


Üvey evlat muamelesi 


Haspolat, "Bu az bütçe ile sağlıkta çok işler de yaptınız teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Yasası'yla bütçeden dev bir sermaye kullanan Büyükşehir Belediyesi 6 katrilyonu yönetiyor. Bayraklı'nın bu paydan yeterince faydalanmadığına inanıyoruz. Büyükşehir'in Bayraklı'ya üvey evlat muamelesi yaptığı kesin" dedi. 


"Bu dönem çok konuşulacak" 


Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bütünşehir Başkanları siyasi görüşleri ne olursa olsun kendi programını yapıyor kafasına göre takılıyorlar. Bizden kesilen paraların hesabı, denetimi, yatırım olarak geri dönmesi konusunde, ilgili ilçe belediyesi hak ve yetki sahibi değil. Bu Türkiye genelindeki bir sorun. Bu dönem bitince siyasi hayatı bir kenara bırakıp yeniden başkanlığa yürümezsek bu 2 dönemi çok konuşacaksınız. Bu bütçeyle harikalar yaratan bir belediyeyiz biz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön