19 / 04 / 2024

Bayraklı Çay ve Tepekule'nin imar revizyon planları kabul edildi!

Bayraklı Çay ve Tepekule'nin imar revizyon planları kabul edildi!

Bayraklı Belediye Meclisi kentsel dönüşümün sağlanması adına önemli bir kararın altına imza attı. Tepekule ile Çay Mahallesi sakinlerini ilgilendiren 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu kabul edildi.



BAYRAKLI Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Büyükşehirlere yapılan görüşmeler olumlu geçti. Oradan da inşallah geçecek. Ondan sonra da Bayraklı'nm önünü açmış olacağız" dedi. İzmir'de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışmasının ilk adımı atıldı. Belediye meclisinde Tepekule ve Çay Mahalleri'ndeki 48 hektarlık alanı kapsayan 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. 


BU KARAR TARİHE GEÇECEK 

İki mahallede küçük parselleri birleştirerek imar planlarında değişlik yaptıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Biz de bu kapsamda bir çalışma yürüttük. Küçük parseller birleştiriliyor ve inşaat hakları yukarıya doğru veriliyor. Caddeler 15 metre seviyesinden dar olmamak şartıyla yeniden dizayn ediliyor. Mecliste aldığımız bu karar tarihe geçecek. Dilerim bunu Bayraklı'nm tümüne yayarız. Büyükşehirle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini arkadaşlarım bana iletti. Oradan da inşallah geçecek. Ondan sonra Bayraklı'nm önünü açmış olacağız. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci birlikte izleyeceğiz. Aldığımız karar, Bayraklımız ve  İzmir  için hayırlı olsun" dedi. 


Öte yandan Yamanlar, Onur, Nafiz Gürman, Emek Gümüşpala, Manavkuyu, Adalet ve Osmangazi Mahalleri'nin bir bölümünde yürütülün plan revizyon çalışmaları sürüyor. 


Star Ege


Geri Dön