18 / 04 / 2024

Bayraklı Manavkuyu'nun kültür merkezi için proje hazır!

Bayraklı Manavkuyu'nun kültür merkezi için proje hazır!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde, Manavkuyu’da yapılacak dev kültür ve spor merkezi için önemli bir çalışma başlatıldı. Manavkuyu Mahallesi’nde hayata geçirilecek projenin detayları da belli oldu.



İzmir’in Bayraklı ilçesinde, Manavkuyu’da yapılacak dev kültür ve spor merkezi için önemli bir çalışma başlatıldı.


Bayraklı Belediyesi, önemli projeleri arasında yer alan kültür ve spor merkezi için düğmeye bastı. Manavkuyu Mahallesi’nde hayata geçirilecek projenin detayları da belli oldu. Mimarisiyle dikkat çekecek proje, 13 bin metrekarelik kapalı alan üzerine inşa edilecek. Projede, yüzme havuzu, spor alanları, sergi ve nikah salonu da yer alacak. 210 ve 320 koltuk kapasiteli iki ayrı konferans salonununda bulunacağı kültür merkezi ayrıca, toplantı ve seminerlere de ev sahipliği yapacak. 850 koltuk kapasiteli salonda ise farklı etkinlikler düzenlenebilecek. Bu salonun 315 metrekare genişliğinde bir sahnesinin de olacağı öğrenildi. Kültür merkezi projesinin hemen yanında da uzunluğu yaklaşık 24 metre olan kapalı yüzme havuzunun da yer alacağı belirtildi.


Bayraklı Belediye Başkanı HASAN Karabağ, kültür ve spor tesis projesinin Bayraklı’ya çok yakışacağını belirterek, “Proje bu döneme damgasını vuracak. Kısa sürede temelini atıp tamamlamayı hedefliyoruz. Merkezde her ayrıntı düşünüldü. Yeni kent merkezini içinde barındıran ilçemizde özellikle geniş katılımlı toplantı yapılacak salon bulmak zorlaştı. Bu anlamda önemli bir eksiği gidereceğiz. Ayrıca merkezimiz, çok sayıda kültür sanat organizasyonuna ev sahipliği yapacak. Olimpik ölçülerdeki yüzme havuzumuzda çocuklarımız kurs görecek. Spor tesisimiz yine çocuklarımıza, gençlerimize hizmetinde olacak, Bünyemizde kurduğumuz konservatuarımızda burada olacak. Kısacası bu proje Bayraklı’ya çok yakışacak" dedi.


Geri Dön