29 / 03 / 2024

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin inşaatı hala başlamadı!

Bayraklı Şehir Hastanesi'nin inşaatı hala başlamadı!

ağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yerel seçimlerden hemen önce 12 Mart 2014 tarihinde devlet töreni ile temeli atılan Bayraklı Şehir Hastane Kampüsü'nün inşaatı hala başlamadı




Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yerel seçimlerden hemen önce 12 Mart 2014 tarihinde devlet töreni ile temeli atılan Bayraklı Şehir Hastane Kampüsü'nün inşaatı hala başlamadı bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına yapılması düşünülen hastane, Müezzinoğlu tarafından kamuoyuna tanıtıldı ancak temelle ilgili hiçbir iz bulunamaması şaşkınlığa yol açtı. Sağlık Muhabirleri Dernegi'ni kabul eden  İzmir  Valisi Mustafa Toprak, burada hastane ile ilgili sorulan cevapladı. Şehre yeni kurulacak hastanelerle ilgili kısımda, üç hafta önce Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile İzmir'deki sağlık yatırımlarını incelediklerini anlatan Toprak, 'İzmir'e iki şehir hastanesi yapılacak. Birisinin ihalesi yapıldı. Bayraklı'da 2 bin 60 yataklı bir hastane yapılacak. Temeli atıldı ama projesi, revizyonu, ruhsatlarının alınması belli bir zaman alıyor. Müteahhit şantiye kurup yakın zamanda inşaata başlayacak. Bu yatırım, önemli bir eksikliğimizi giderecek' dedi. 

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Türkiye'de ilk defa uygulanan 'Kamu Özel Ortaklığı (Public Private Partnership-PPP)' sistemiyle yapılacak kampüs için yatırımcı firmalar Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığı tarafından 36 ay içinde tamamlanması planlanmış ve 25 yıl boyunca işletme hakkı verilmişti. 2 bin 60 yatak kapasitesi ile bünyesinde yedi hastane, otel, lokanta ve sosyal tesislerin de olması planlanan kampüsün, 1 milyar 638 milyon 22 bin 646 liraya mal olması ve 36 ayda tamamlanması planlanmıştı. İzmir'in geleceğine sağlıkta mühür vuracak şehir hastanesinin temelini atmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Müezzinoğlu, 'Şehir hastaneleri gelecek, toplu taşıma gelecek. İzmir korkma, seni korkutanları korkut. İzmirliyi korkutarak yan gelip yatıyorlar, sefalarını sürüyorlar. Artık İzmir uyandı" ifadelerini kullanmıştı. 


Haber Ekspres



Geri Dön