19 / 04 / 2024

Bayraklı'da dönüşüm için plan revizyonu atağı!

Bayraklı'da dönüşüm için plan revizyonu atağı!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, mevcut yasa ve imar planlan ile kentsel dönüşüm yapmanın zor olduğunu belirterek, ilçedeki imar planlarında da revizyona gidileceğini açıkladı.



Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yamanlar, Onıır, Gümüşpala, Emek. Çay, Adalet ve Manavkuyu Mahalleri'ııde bir çalışma başlattık, yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Küçük parselleri birleştirip müteahhit ve vatandaşların kolayca anlaşabileceği bir sistemi hayata geçirmek istiyoruz" dedi. İzmir'de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışması başlatıldı. 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerindeki gecekondulaşmanın Ankara'daki gibi tek katlı olmadığına dikkat çekti. Başkan Karabağ, Bayraklı"da özellikle çok katlı kaçak yapılaşmanın yoğun olduğunu belirterek, "Belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım" diyor. Halkımızın ne istediğini biliyoruz. Bu kapsamda imar plan revizyon çalışması yürütüyoruz. Küçük parselleri birleştirip çok olmamak kaydıyla yoğunluk artışı vereceğiz. Müteahhit ve vatandaşların kolayca kat karşılığında anlaşabileceği bir imar dönüşümü çalışmasını sürdürüyoruz. Yamanlar, Onur, Gümüşpala, Emek. Çay, Adalet, Manavkuyu Mahalleri ile ilgili bu proje devam ediyor. Bu, bugünden yanna olacak bir çalışma değil. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci birlikte izleyeceğiz" dedi.


Son Dakika


Geri Dön