29 / 03 / 2024

Bayraklı'da imar planları değişiyor!

Bayraklı'da imar planları değişiyor!

İzmir Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırmak istediklerini Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Vatandaşın taleplerini dikkate alarak imar planlarında revizyon yapacağız" dedi.



Gecekondulaşmanın yoğun olduğu Bayraklı'da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırmak istediklerini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Vatandaşın taleplerini dikkate alarak imar planlarında revizyon yapacağız" dedi. "Bayraklıdaki gecekondulaşma Ankara'daki gibi tek katlı değil" diyen Başkan Karabağ, sözlerine şöyle devam etti: "Çok katlı kaçak yapılaşma, kentsel dönüşümde sıkıntı yaratıyor. Vatandaş, 'Oğlum, kızım var. 


Bunlara birer daire verin. İmar planlarını iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım' diyor. Halkımızın ne istediğini biliyoruz. Küçük parselleri birleştirip çok olmamak kaydıyla yoğunluk artışı vereceğiz. 


Müteahhit ve vatandaşların kolayca kat karşılığında anlaşabileceği bir imar dönüşümü çalışması sürdürüyoruz. Yamanlar, Onur, Gümiişpala, Emek, Çay, Adalet, Manavkuvu Mahalleri ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu, bugünden yarma olacak bir çalışma değil." "Gecekondularınızı satmayın" 


Bu çalışmanın  İzmir  genelinde yapılması gerektiğini ifade eden Karabağ, "Vatandaşın taleplerine cevap verecek, imar artışı getirerek yeşili bol alanlar yaratacağız. Hem müteahhit hem de vatandaşı bu anlamda teşvik edeceğiz" dedi. Vatandaşlara, "gecekondularınızı satmayın" diye seslenen Başkan Hasan Karabağ, "Vatandaşlarımız gecekondularını satmasınlar. İmar planlarını değiştirelim. Bunun için kendi meclisimizi ve Büyükşehir Belediyemizi ikna edelim. 

Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön